Επικεφαλής Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία κατά Τραμπ: Υποκίνησε τα επεισόδια, τάισε ψέματα το πλήθος

Επικεφαλής Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία κατά Τραμπ: Υποκίνησε τα επεισόδια, τάισε ψέματα το πλήθος

Ο Μιτς Μακόνελ, που ήταν από τους πιο σταθερούς συμμάχους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πήρε πρόσφατα αποστάσεις 

makonel_biden
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε, στην ομιλία του στο σώμα, ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ «τάισε ψέματα στο πλήθος» και οι υποστηρικτές του «υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο και άλλα ισχυρά πρόσωπα» είπε ο Μακόνελ, ένας από τους πιο σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς.

Ο Μακόνελ, που ήταν από τους πιο σταθερούς συμμάχους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πήρε πρόσφατα αποστάσεις και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει εναντίον του, εφόσον δικαστεί στη Γερουσία.

Όλα δείχνουν έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στη θέση του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Κι ενώ μέχρι πρότινος, το πρόβλημα των αρμοδίων έμοιαζε να είναι η αποφυγή των συγκεντρώσεων, με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, η εισβολή στο Καπιτώλιο έθεσε νέες παραμέτρους ασφάλειας.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε ότι ήδη 25.000 οπλισμένοι στρατιώτες προστατεύουν την Ουάσινγκτον. Μάλιστα τους χαρακτήρισε «εκπαιδευμένους και έτοιμους για κάθε ενδεχόμενο», προσθέτοντας ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο εσωτερικής απειλής, μετά και τους ελέγχους που διεξάγει το FBI.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον τόνισε ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στην ορκωμοσία του Μπάιντεν είναι καθιερωμένη πρακτική. Ωστόσο, οι αριθμοί των στρατιωτών αυξήθηκαν, μετά και την εισβολή.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Ορκωμοσία Μπάιντεν: «Φρούριο» η Ουάσινγκτον με 25.000 Εθνοφρουρούς «έτοιμους για όλα»

Μέσα στον κρυφό παράδεισο του Θανάση Ευθυμιάδη - Φωτογραφίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης