ΗΠΑ: Συνελήφθη «καουμπόι» που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει οπλισμένος στην Ουάσινγκτον-Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Συνελήφθη «καουμπόι» που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει οπλισμένος στην Ουάσινγκτον-Δείτε βίντεο

Ο Κόι Γκρίφιν ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο

καουμποι_για_τραμπ
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνελήφθη αιρετός από το Νέο Μεξικό ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα ταξίδευε στην Ουάσινγκτον οπλισμένος για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.

Ο Κόι Γκρίφιν, επίτροπος σε κομητεία και ιδρυτής μιας οργάνωσης που αποκαλεί «καουμπόηδες υπέρ του Τραμπ» συνελήφθη στην Ουάσινγκτον καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

καουμποι_τραμπ


Ο Κόι Γκρίφιν ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να κυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Φέρεται πάντως να έμεινε στην είσοδο, να μην μπήκε στο κτίριο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, επέστρεψε στο Νέο Μεξικό, όπου φέρεται να είπε την 14η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της κομητείας Οτέρο, πως σκόπευε να πάει οδικώς στην πρωτεύουσα με μια καραμπίνα κι ένα πιστόλι για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου.


Κλείσιμο


Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν οπλοφορούσε όταν συνελήφθη χθες. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ομοσπονδιακό χώρο χωρίς άδεια.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες ως εδώ σε βάρος εκατό και πλέον υπόπτων για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Εξετάζονται πάνω από 140.000 βίντεο και φωτογραφίες.

Οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα για την πιθανότητα να ξεσπάσουν περαιτέρω βίαια επεισόδια ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Πάνω από δέκα πολιτείες έχουν κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά μετά την προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) ότι μπορεί να οργανώσουν διαδηλώσεις ένοπλοι ακροδεξιοί. Πάντως ως το απόγευμα χθες Κυριακή ελάχιστοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.


Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για Αττική, Κρήτη, Πελοπόνησσο

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θανάτοι από Covid-19


Survivor: Στο νοσοκομείο ακόμα δυο παίκτες, το…τέλος της Κάτιας και η ανατροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης