Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έρευνα από το FBI σε βάρος 37 ατόμων για τον θάνατο του αστυνομικού

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έρευνα από το FBI σε βάρος 37 ατόμων για τον θάνατο του αστυνομικού

Ο Σίκνικ δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι, ενώ τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού

capitol_police
Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες σε βάρος 37 προσώπων για τον φόνο του Μπράιαν Σίκνικ, του αστυνομικού ο οποίος υπέκυψε λίγες ώρες αφότου ήρθε αντιμέτωπος με τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, γράφει η εφημερίδα New York Times.

Όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν στο κτίριο, ο Σίκνικ δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού, όπως είπε ο πατέρας του μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι τραυματιοφορείς τον επανέφεραν δύο φορές, καθ’ οδόν προς ένα νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Ο αστυνομικός πέθανε την επόμενη ημέρα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο επικρίσεων μετά την επίθεση εναντίον του Κογκρέσου από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που κατάφεραν να διεισδύσουν με ευκολία στο εσωτερικό του κτιρίου και να σκορπίσουν το χάος για πολλές ώρες, προτού απομακρυνθούν.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία, η αστυνομία του Καπιτωλίου, η δημοτική αστυνομία, η Εθνοφρουρά, η αστυνομία των Πάρκων… πολλές υπηρεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Κλείσιμο
Ερωτήματα προκύπτουν κυρίως για την ύπαρξη πληροφοριών που το FBI δεν μοιράστηκε με τους εταίρους του και στη βραδύτητα με την οποία το Πεντάγωνο ανέπτυξε στρατιώτες της Εθνοφρουράς.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς, εξήγησε πως σκοπεύει να καθορίσει εάν «τα πρωτόκολλα, οι πολιτικές και οι υφιστάμενες διαδικασίες» στο υπουργείο αυτό, που επιβλέπει το FBI, «επηρέασαν την ικανότητα των υπηρεσιών του να προετοιμαστούν και να απαντήσουν αποτελεσματικά» σε αυτά τα γεγονότα.

Από την πλευρά του, ο ομόλογός του τού υπουργείου Άμυνας θα επιδιώξει να καθορίσει τι ακριβώς ζητήθηκε από το Πεντάγωνο και ο τρόπος με τον οποίο εκείνο απάντησε.

Ο παραιτηθείς επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου έχει κατηγορήσει έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό ότι αγνόησε τις εκκλήσεις του για ενισχύσεις, τα λεπτά που ακολούθησαν της εισβολής.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιγμα καταστημάτων: Έτσι θα λειτουργήσει από Δευτέρα η αγορά

Κορωνοϊός: Αργά αλλά σταθερά μειώνεται η διασπορά - Ποιες περιοχές είναι ακόμα «στο κόκκινο»

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ισχυρό ψύχος από το βράδυ της Παρασκευής - Δείτε πού θα χιονίσει 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης