Ισπανία: Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης παρά την άρνηση της κόρης της

Ισπανία: Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης παρά την άρνηση της κόρης της

Ο οίκος ευγηρίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν η κόρη μίας τροφίμου αρνήθηκε κατηγορηματικά τον εμβολιασμό της μητέρας της – Γιατί το δικαστήριο αποφάσισε τον εμβολιασμό της ηλικιωμένης, παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα της διαδικασίας

emvolio_kor
Τον εμβολιασμό μιας ηλικιωμένης τροφίμου γηροκομείου για τον κορωνοϊό αποφάσισε το δικαστήριο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο οίκος ευγηρίας προσέφυγε στα δικαστήρια, καθώς η κόρη της τροφίμου ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στον εμβολιασμό της μητέρας της, η οποία έχει «πολύ περιορισμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων».

Στην απόφασή του, ο δικαστής εκτιμά πως η ηλικιωμένη «στερείται συγκεκριμένων ικανοτήτων ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή της στην τέλεση μιας ιατρικής πράξης». Αν και κατανοεί τις επιφυλάξεις της κόρης της μπροστά στις πιθανές παρενέργειες ενός εμβολίου, κρίνει πως ο εμβολιασμός της συνιστά έναν «ήσσονος σημασίας κίνδυνο» σε σύγκριση με το να μην γίνει τίποτα.

Η θέση της κόρης της ηλικιωμένης «αντίκειται στα συμφέροντα της τροφίμου αναφορικά με τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας της και την αποφυγή ζωτικής σημασίας κινδύνων», τονίζει ο δικαστής.

Με γνώμονα «τα συμφέροντα της τροφίμου και όχι του συνόλου των συνταξιούχων»

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη αποκλειστικά με γνώμονα τα συμφέροντα της τροφίμου και όχι του συνόλου των συνταξιούχων, δεδομένου ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ισπανία διεξάγεται σε εθελούσια βάση και δεν μπορεί να αναγκαστεί κανείς να κάνει το εμβόλιο με το κίνητρο ότι από αυτό θα επωφεληθεί η κοινότητα.

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχίζοντας από τους εργαζόμενους και τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας, όπου χιλιάδες ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από το νέο κορωνοϊό.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 671 τα νέα κρούσματα - 340 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

Βερολίνο για διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας: Έχει νόημα να εξευρεθεί λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου

ΗΠΑ: Στρατόπεδο το Καπιτώλιο ενώ η Βουλή συζητά την παραπομπή Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης