Καμάλα Χάρις: Τι απάντησε η διευθύντρια της Vogue Άννα Γουίντουρ για το εξώφυλλο

Πώς σχολίασε την απόφαση της «Vogue» να απεικονίσει στο εξώφυλλο του τεύχος Φεβρουαρίου τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Με θέρμη υπερασπίστηκε την απόφαση του περιοδικού «Vogue» η διευθύντριά του, Άννα Γουίντουρ να απεικονίσει στο εξώφυλλο του τεύχος Φεβρουαρίου τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, με casual εμφάνιση, ωστόσο, για τον φωτισμό... που την ξάσπρισε και στις δύο φωτογραφίες που ανέβασε στο διαδίκτυο, τηρεί σιγή ιχθύος.

Για την κακή φωτογράφιση της Καμάλα, η διευθύντρια του περιοδικού Άννα Γουίντουρ μίλησε στους «New York Times» εξαίροντας την επιλογή των αγαπημένων αθλητικών «Converse» της Καμάλα.



Στη μία φωτογραφία που ανέβασε το περιοδικό στο διαδίκτυο, η Καμάλα ποζάρει μπροστά σε μια αστραφτερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, με μαύρο κοστούμι και τα διάσημα αθλητικά της Converse.

Στη δεύτερη φωτογραφία εμφανίζεται μ΄ένα ταγιέρ σε απαλό γαλάζιο χρώμα. Τελικά το περιοδικό έχει επιλέξει την πρώτη φωτογραφία για το εξώφυλλο.

Οι χρήστες στα social media αντέδρασαν και για την επιλογή των αθλητικών παπουτσιών κυρίως όμως για το ξάσπρισμα του προσώπου της Καμάλα.



Ένας χρήστης έγραψε στο Twitter:

«Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό».

«Τι χάος!» έγραψε ο δημοσιογράφος των New York Times Γουατζαχάτ Άλι.

«Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέρφους, μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Από την πλευρά της, η «Vogue» αρνήθηκε ότι έχει «επέμβει» στο χρώμα του δέρματος της Καμάλα Χάρις για την φωτογράφηση αλλά η διαβεβαίωση αυτή δεν φαίνεται να έγινε δεκτή.

«Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν την σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τις ασκήσεις για το σπίτι την ημέρα, λίγο πριν τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης», τουίταρε η ακτιβίστρια «LGBTQ» Σάρλοτ Κλάιμερ.

Και οι δύο φωτογραφίες, όπως αναφέρει το CNN, τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για την φωτογράφηση της Μπιγιονσέ για την Vogue το 2018.

Σε δήλωσή της στους «New York Times», η Άννα Γουίντουρ ξεκαθάρισε τις καλές προθέσεις του περιοδικού:

«Προφανώς έχουμε ακούσει και κατανοήσει την αντίδραση για το εξώφυλλο και θέλω απλώς να επαναλάβω ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία πρόθεσή μας να μειώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη σπουδαιότητα της αντιπροέδρου - την απίστευτη νίκη της Καμάλα Χάρις.»

Η διευθύντρια της «Vogue» Άννα Γουίντουρ


Σε σύγκριση με τα λαμπερά εξώφυλλα της Χίλαρι Κλίντον και της Μισέλ Ομπάμα, η εικόνα της Καμάλα θεωρήθηκε γενικά πολύ απλή.

Σε άρθρο του, ο Ρόμπιν Γκίβχαν, κριτικός μόδας στην Washington Post, έγραψε ότι η φωτογράφιση «δεν προσέδωσε στην Καμάλα Χάρις τον απαιτούμενο σεβασμό. Ήταν υπερβολικά οικεία! 

Η Γουίντουρ, πάντως, αρνήθηκε ότι το επιτελείο της αντιπροέδρου και η Vogue είχαν συμφωνήσει από πριν για το τελικό αποτέλεσμα της φωτογράφισης.

«Δεν υπήρχε επίσημη συμφωνία για το ποια θα ήταν η επιλογή σε ότι αφορά το εξώφυλλο».... «Κι όταν οι δύο φωτογραφίες έφτασαν στη Vogue, όλοι μας αισθανθήκαμε πολύ, πολύ έντονα ότι το λιγότερο επίσημο πορτρέτο του εκλεγμένου αντιπροέδρου αντανακλούσε πραγματικά τη στιγμή που ζούσαμε».

«Η Vogue τελικά έχει επιλέξει το εξώφυλλο που νιώσαμε ότι αποπνέει την αισιοδοξία, την προσωπικότητά της και την αυθεντικότητά της. Προφανώς, αγαπάμε και γιορτάζουμε και τα δύο εξώφυλλα ψηφιακά», προσθέτει η διευθύντρια του περιοδικού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κίνημα Αλλαγής: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης Λοβέρδου - Η ρήξη με Γεννηματά και στο βάθος οι εκλογές για αρχηγό

ΗΠΑ: Ο Πενς απορρίπτει την 25η τροπολογία του Συντάγματος για να παυθεί ο Τραμπ

Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr