Κορωνοϊός - Γαλλία: Λίγα λιγότερα από 20.000 τα κρούσματα σε μία ημέρα - Ελάχιστα μειωμένος ο αριθμός

Κορωνοϊός - Γαλλία: Λίγα λιγότερα από 20.000 τα κρούσματα σε μία ημέρα - Ελάχιστα μειωμένος ο αριθμός

Στόχος της κυβέρνησης τα 5.000 κρούσματα ημερησίως - Στους 281 οι θάνατοι χθες

covid_paris
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.814 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (21.703), που όμως απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό σε κάτω από 5.000 την ημέρα.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 281 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός που συγκριτικά παρέμεινε σταθερός σε σχέση με την προηγουμένη (277).

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Γαλλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 67.431 νεκρούς επί συνόλου 2.747.135 μολύνσεων.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις, όπως η αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογραφικών αιθουσών και των χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ άλλων, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ως την 20ή Ιανουαρίου τουλάχιστον, καθώς η διασπορά είναι υπερβολικά γρήγορη και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πίεση.

Η κυβέρνηση του Μακρόν λαμβάνει μέτρα για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού απλοποιώντας τις ως εδώ πολύ περίπλοκες διαδικασίες, καθώς η αργή πορεία της ανοσοποίησης επικρίνεται από γιατρούς, επιστήμονες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο 60χρονος που «φωτογραφήθηκε» με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Πελόζι

Μπάιντεν: «Καλό νέο» ότι ο Τραμπ δεν θα έρθει στην ορκωμοσία - Καλοδεχούμενος ο Πενς

Καιρός: Βροχές, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης