Κορωνοϊός - Βρετανία: 200.000 εμβολιασμούς την ημέρα «υποσχέθηκε» ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός - Βρετανία: 200.000 εμβολιασμούς την ημέρα «υποσχέθηκε» ο Μπόρις Τζόνσον

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός - Ενεργοποιεί και τον στρατό για να ενισχύσει το σχέδιο εμβολιασμών -Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα το δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών λόγω Covid

Boris_Johnson
Την ενεργοποίηση του στρατού στη Βρετανία, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια εμβολιασμού κατά της Covid στη χώρα, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως το NHS θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί 200.000 εμβόλια κάθε μέρα από την επόμενη Παρασκευή, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου για γρήγορη άρση του lockdown.

Με την κυκλοφορία των εμβολίων να φαντάζει σαν το μοναδικό φως στο βάθος του τούνελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σήμερα τους πολίτες της χώρας του ότι υπάρχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες που βρίσκονται σε προτεραιότητα έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Υποσχέθηκε, ακόμα, να προσφέρει σε κάθε κάτοικο οίκου ευγηρίας μια δόση εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και ανακοίνωσε ένα νέο εθνικό σύστημα online κρατήσεων που ελπίζεται ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Ο προϊστάμενος του NHS Αγγλίας, Σίμον Στίβενς επαίνεσε το Ηνωμένο Βασίλειο για το «δυνατό ξεκίνημά του», αλλά τόσο αυτός όσο και ο πρωθυπουργός παραδέχτηκαν ότι θα υπάρξουν «δυσκολίες» και «προσκρούσεις στο δρόμο» καθώς προσπαθούν να εμβολιάσουν εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει στον εμβολιασμό 13 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τα μέσα Φεβρουαρίου, κάτι που θα μπορούσε να απαιτήσει έως και 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα. Μόνο 1,5 εκατομμύριο έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι στιγμής - που σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα 11,5 εκατομμύρια που πρέπει να γίνουν σε 39 ημέρες ή περίπου 300.000 την ημέρα.

Επιπλέον, για άτομα που αρρωσταίνουν με Covid πριν μπορέσουν να εμβολιάσουν, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δύο απλά φάρμακα αρθρίτιδας - tocilizumab και sarilumab - θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των ασθενών με σοβαρή ασθένεια, αφού οι επιστήμονες σήμερα διαπίστωσαν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου έως και 25%.

Η υπόσχεση του Τζόνσον για τους εμβολιασμούς - την οποία οι επικριτές φοβούνται ότι δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει επειδή είναι υπερβολικά φιλόδοξη - ήρθε τη στιγμή που η Βρετανία κατέγραψε 1.162 θανάτους Covid, στη δεύτερη χειρότερη ημέρα της πανδημίας. Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι μόνο η 21η Απριλίου είχαν χειρότερο αριθμό θανάτων από ό, τι σήμερα, όταν δηλώθηκαν 1.224 νεκροί.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιγμα σχολείων: «Ναι» από τους λοιμωξιολόγους και για τις «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός - ECDC: Κάτω από 4% το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζητά την άμεση καθαίρεση του Τραμπ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης