Χάος στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν ευθύνες για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Χάος στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν ευθύνες για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Εξηγήσεις και ευθύνες για τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ουάσινγκτον ζητούν Δημοκρατικοί – Βίντεο δείχνουν ότι οπαδοί του Τραμπ έβγαζαν selfies με στους αστυνομικούς του Καπιτωλίου

kapitolio_xaos
Έρευνα για την χθεσινή εισβολή εκατοντάδων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, προκαλώντας πρωτοφανές χάος στις ΗΠΑ ξεκινά ο βουλευτής του Οχάιο Τιμ Ράιαν, που έχει επιφορτιστεί με τη χρηματοδότηση της αστυνομίας του κτηρίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί πώς έγινε η εισβολή των εκατοντάδων υποστηρικτών, την ώρα που εξελίσσονταν η διαδικασία για την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, με αποτέλεσμα εικόνες χάους, αλλά και ντροπής.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι υπήρξαν «στρατηγικά λάθη από την αρχή». Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να αφαιρούν εμπόδια για τους διαδηλωτές, ακόμη και να βγάζουν selfies μαζί τους. Υποσχέθηκε δε ότι θα υπάρξουν απολύσεις για την «ντροπή» που προκάλεσε η στάση τους στην «απόπειρα πραξικοπήματος».

Cop Takes Selfie With MAGA Protester In The US Capitol Building!


«Ορισμένοι θα μείνουν χωρίς δουλειά»

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένοι θα μείνουν χωρίς δουλειά πολύ πολύ σύντομα», επικρίνοντας τόσο όσους μετείχαν στα επεισόδια και τον πρόεδρο, όσο και την έλλειψη επαγγελματικού σχεδιασμού για ότι «γνωρίζαμε ότι πρόκειται να συμβεί». Μάλιστα είπε ότι μπορεί κάποιος να βάλει στοίχημα ότι θα φτάσει στο τέρμα.

Η έλλειψη αστυνομικής παρουσίας, την ώρα που χιλιάδες πιστοί του Τραμπ βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει ερωτήματα, όπως και η απάντηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που κατηγορήθηκαν για πολύ σκληρές πρακτικές έναντι των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.


NEW FOOTAGE: Watch Police Confront The Mob As Chaos Breaks Out In The Capitol Building


Τουλάχιστον 68 άτομα συνελήφθησαν χθες στα επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο και τέσσερις έχασαν τη ζωή τους, με την δήμαρχο της πόλης Μούριελ Μπάουζερ να επιβάλλει απαγορευτικό από τις 18:00 το απόγευμα (τοπική ώρα). Αντίθετα, μόνο την 1η Ιουνίου, η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε 289 άτομα για σειρά παραβάσεων, ενώ χρησιμοποίησαν χημικά κατά των διαδηλωτών.

Κλείσιμο
«Εάν οι μαύροι έρχονταν στο Καπιτώλιο, θα είχαν δεχθεί πολύ διαφορετική συμπεριφορά» είπε ο Ράιαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Δεν θα υπάρξει νέο λοκντάουν διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας



ECDC: Κάτω από 4% το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα


Μεσσηνία: Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος καθαριότητας - Καταπλακώθηκε από απορριματοφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης