Κορωνοϊός - Βρετανία: Υπαίθρια πάρκινγκ, γήπεδα και καταστήματα γίνονται εμβολιαστικά κέντρα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Υπαίθρια πάρκινγκ, γήπεδα και καταστήματα γίνονται εμβολιαστικά κέντρα

Θα μπορέσει η Βρετανία να εμβολιάσει 13 εκατ. πολίτες έως τα μέσα Φεβρουαρίου;

boris
Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε έχει οριστεί η διάρκεια του σκληρού lockdown που ανακοίνωσε στη Βρετανία, θα έχουν εμβολιαστεί 13 εκατ. πολίτες, αριθμός που αντιστοιχεί στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, μετατρέποντας χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδα σε προσωρινά κέντρα εμβολιασμού, ώστε οι Βρετανοί να εμβολιάζονται σε μεγάλους αριθμούς και με ασφάλεια.

Παράλληλα, η Tesco διέθεσε τα φορτηγά και τις αποθήκες της, προκειμένου να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν με ασφάλεια τα εμβόλια.

Η μεγάλη προσπάθεια μαζικού εμβολιασμού στη Βρετανία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα και θα διεξάγεται σε καθημερινή βάση. Στόχος είναι να επιτευχθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 2 εκατ. ανθρώπων την εβδομάδα, ώστε στα μέσα Φεβρουαρίου να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 13 εκατ. και να είναι καλυμμένες οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

covid2


Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εμβόλιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας. Μαζί του βρίσκονταν και οι επικεφαλής των επιστημόνων Κρις Γουίτι και Πάτρικ Bάλανς.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,3 εκατ. εμβολιασμοί. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση σκοπεύει να εκτοξεύσει τον αριθμό των εμβολιασμών με κέντρα στο Μάντσεστερ, στο Λιντς, στο Μπρίστολ, στο Γκίλφορντ και στο Μπάσινγκστοουκ, τα οποία αναμένουν την παράδοση των δόσεων.

Δεκάδες περισσότερα κέντρα βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν χρειαστεί. Κάθε κατάστημα θα μπορεί να εμβολιάζει 1.000 άτομα κάθε εβδομάδα και θα λειτουργεί από τις 8πμ έως τις 8μμ, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι ασθενείς θα παραπέμπονται στις κλινικές μέσω του NHS και τα εμβόλια θα πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς και νοσοκόμες.

covid1

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μητσοτάκης στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 16.000 εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» για την Αττική - Τριπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα μετά την Πρωτοχρονιά

Βρετανία: Ένας στους 50 κατοίκους νοσεί με κορωνοϊό – Έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης