Βρετανία: Θα γίνονται τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες από το εξωτερικό

Βρετανία: Θα γίνονται τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες από το εξωτερικό

Νέα στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού - Lockdown ανακοίνωσε πριν από ένα 24ωρο ο Μπόρις Τζόνσον - Το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 60.000 κρούσματα ανακοινώθηκε την Τρίτη

19703030
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του θα ζητήσει σύντομα τεστ Covid-19 για τους επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Με την απόφαση αυτή, η Βρετανία θα ακολουθήσει μια πολιτική που χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες χώρες.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα με τα οποία θα διασφαλίσουμε πως θα κάνουμε τεστ στους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα και θα αποτρέψουμε την εκ νέου είσοδο του ιού», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ένας στους 50 κατοίκους της Αγγλίας -ήτοι 1 εκατομμύριο άνθρωποι - νοσεί με κορωνοϊό αποκάλυψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ 1,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας σε ενημέρωση που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ, εξήγησε ότι η ταχεία μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού κατέστησε αναπόφευκτο το lockdown.

Ωστόσο, παρά τα στοιχεία, επέμεινε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τα μεσάνυχτα μπορούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Παράλληλα, εξελίσσεται η διαδικασία των εμβολίων, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι υπόσχεται πολλά, όταν ισχυρίζεται ότι οι πιο ευάλωτες ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 928 τα νέα κρούσματα - 405 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

ΣτΕ: Νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία των Εκκλησιών - Δεν προσέφυγε η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια

Θρίλερ με τον συνιδρυτή της Alibaba – Αγνοείται η τύχη του από τον Οκτώβριο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης