Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράταση του lockdown ως τον Φεβρουάριο στη Γερμανία

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράταση του lockdown ως τον Φεβρουάριο στη Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας

Koronoios_germania
Έως τις αρχές Φεβρουαρίου και... βάλε πρέπει να παραταθεί το lockdown στη Γερμανία δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Την παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις αρχές του Φεβρουαρίου ζήτησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

Ο ίδιος μάλιστα δεν αποκλείει και άλλη παράταση.

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι ‘αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».

Επιπλέον, ο Μοντγκόμερι υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων.

«Θεωρώ την διαμάχη γύρω από το θέμα των εμβολίων μια πολιτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)».

Οι κατηγορίες είναι μια «φτηνή προσπάθεια να αντληθεί «πολιτικό μέλι» από την έλλειψη εμβολίων. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Παρεμπιπτόντως, για πολύ καιρό διαφαινόταν ότι η εταιρεία Astrazeneca ήταν εκείνη η οποία θα προηγηθεί», τόνισε είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ περιέγραφαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

«Η κατάσταση των γερμανικών νοσοκομείων είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των κρουσμάτων της Covid-19», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 9.487, επί συνόλου 1.775.513, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Robert Koch» (RKI).

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ακριβής αποτύπωση της κατάστασης της πανδημίας, καθώς η καταγραφή των κρουσμάτων είναι ατελής λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις σήμερα

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Δεν υπακούει στα μέτρα του lockdown

Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Ήπειρο και Θεσσαλία – Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Ληθαίο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης