Κορωνοϊός - Βρετανία: Εξετάζει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα η κυβέρνηση Τζόνσον

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εξετάζει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα η κυβέρνηση Τζόνσον

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή» τονίζει ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός

nhs_britain_coronavirus
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πιθανόν να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα, πρόσθεσε όμως ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν.

Τα κρούσματα στη Βρετανία βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω και της εμφάνισης της νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού. Αυτό έχει ήδη αναγκάσει την κυβέρνηση στην ακύρωση της προγραμματισμένης επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία εντός και πέριξ του Λονδίνου και τα σωματεία των δασκάλων και καθηγητών ζητούν το μέτρο αυτό να επεκταθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας βρίσκεται ήδη στο αυστηρότερο επίπεδο lockdown, στο 4, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να προστατευτεί το εθνικό σύστημα υγείας. Αλλά ο Τζόνσον, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο BBC, σχετικά με τις ανησυχίες ότι το σύστημα αυτό πιθανόν να μην επαρκεί ώστε να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός, δήλωσε ότι οι περιορισμοί «αλίμονο, πιθανόν να αυστηροποιηθούν».

«Υπάρχει προφανώς μια δέσμη από αυστηρότερα μέτρα που θα έπρεπε να εξετάσουμε...δεν θα εικάσω τώρα ποιά μπορεί να είναι αυτά». Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και συμβούλευσε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα», είπε.

Η Βρετανία θα έχει αύριο έτοιμες για χορήγηση 530.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 και ευελπιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο να έχει πραγματοποιήσει «δεκάδες εκατομμύρια» εμβολιασμούς. Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παραμείνει πρωθυπουργός μετά το Brexit, ο Τζόνσον απάντησε καταφατικά.

Εξάλλου, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την πιθανότητα ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο Τζόνσον απάντησε ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να διενεργούνται ένα ανά γενιά. «Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι τα δημοψηφίσματα, από την...άμεση εμπειρία μου σε αυτή την χώρα, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα γεγονότα. Δεν έχουν ιδιαίτερα ενωτική δύναμη στο εθνικό κλίμα, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά», σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ταινίες Sci-Fi: Είναι όσα περιγράφουν... τρελά, ή μερικά έχουν γίνει ήδη πραγματικότητα;

Τα τροπικά - και «ελεύθερα» - ρεβεγιόν των σταρ στον Άγιο Βαρθολομαίο

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Πύρρου Δήμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης