Ο κορωνοϊός σαρώνει το Λονδίνο και ο αδερφός του Κόρμπιν διαμαρτύρεται έναντια στο lockdown

Ο κορωνοϊός σαρώνει το Λονδίνο και ο αδερφός του Κόρμπιν διαμαρτύρεται έναντια στο lockdown

Ο Πιρς Κόρμπιν είναι μεταξύ των αρνητών του κορωνοϊού και τάσσεται κατά του εμβολίου - Έχει συλληφθεί εννέα φορές μέσα σε εννέα μήνες

Piers_Corbyn
Την ώρα που ο κορωνοϊός «θερίζει» το Λονδίνο και τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από χιλιάδες διασωληνωμένους υπάρχουν και εκείνοι που διαμαρτύρονται κατά του lockdown, αρνούμενοι ότι υπάρχει Covid 19 και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν. Ανάμεσά τους και ο 73χρονος Πιρς Κόρμπιν - αδερφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν-, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν ο πρωταγωνιστής διαμαρτυρίας για το lockdown.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail ο 73χρονος δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο κάνοντας λόγο για «απόλυτη επιτυχία» της διαμαρτυρίας και πρόσθεσε ότι «Πάνω από 1.000 αψήφησαν όλες τις απειλές και φώναξαν “Αφήστε το Λονδίνο να ζήσει και “Κόρμπιν για το Λονδίνο”, αφού ανακοίνωσα ότι θα κατέβω για δήμαρχος! Σας ευχαριστώ».
Στο βίντεο από τη διαμαρτυρία φαίνεται ο Κόρμπιν να προσπαθεί μαζί με άλλους αρνητές του κορωνοϊού να προσπαθεί να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό που είχε τοποθετηθεί στη South Bank κοντά στο London Eye. Πάντως όπως επισημαίνει η Daily Mail οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν 1.000 αλλά πολλοί λιγότεροι.  Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι στον αδερφό του πρώην ηγέτη των Εργατικών φέρεται να κόπηκε πρόστιμο 200 λιρών. Στο βίντεο που έχει αναρτήσει ο Κόρμπιν απεικονίζεται ο ίδιος -έχοντας από πάνω του ένα κόκκινο βελάκι - να πλησιάζει τον αστυνομικό κλοιό και συνοδεύεται από τη φράση «Go on Piers». 

Ο 73χρονος φορώντας ένα μαύρο μάλλινο καπέλο, φαίνεται να οδηγεί μια ομάδα διαδηλωτών που φωνάζουν «Ελευθερία» καθώς πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τους εμποδίσουν να συνεχίσουν, εκείνοι καταφέρνουν να διεισδύσουν και να συνεχίσουν την πορεία τους στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Δευτερόλεπτα αργότερα, έρχεται αντιμέτωπος με μια ομάδα αστυνομικών και φαίνεται να έχει συνομιλία μαζί τους. Σε εκείνο το σημείο εκτιμάται ότι οι αστυνομικοί του βεβαίωσαν το πρόστιμο των 200 λιρών.

Σημειώνεται πως ο Πιρς Κόρμπιν μέσα σε εννέα μήνες έχει συλληφθεί εννέα φορές καθώς τάσσεται κατά του lockdown. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται κάτι τέτοιο αντιτίθεται με τις πολιτικές ελευθερίες. Φυσικά τάσσεται και κατά του προγράμματος εμβολιασμών της βρετανικής κυβέρνησης. Πάντως ο ίδιος όταν ανακοίνωσε την την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι οι πολιτικές του για το τέλος των περιορισμών του κορωνοϊού θα βοηθήσουν το Λονδίνο να «ξαναζήσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικοί αφήνουν αβοήθητο - μέχρι να πεθάνει - 47χρονο μαύρο στο Οχάιο

«Αυλαία» για τις υποχρεώσεις του 2020 - «Πρεμιέρα» για τις ελαφρύνσεις του 2021

Σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ στο Αγρίνιο - Δυο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης