Τζόνσον για Brexit: Η χώρα θα παραμείνει «ανοιχτή, γενναιόδωρη και εξωστρεφής»

Τζόνσον για Brexit: Η χώρα θα παραμείνει «ανοιχτή, γενναιόδωρη και εξωστρεφής»

«Είναι μια απίστευτη στιγμή, έχουμε την ελευθερία μας στα χέρια μας» ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

borisj-0
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «απίστευτη στιγμή» την έξοδο της χώρας του από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, διαβεβαιώνοντας ότι η Βρετανία θα παραμείνει «ανοιχτή, γενναιόδωρη και εξωστρεφής».

«Είναι μια απίστευτη στιγμή. Έχουμε την ελευθερία μας στα χέρια μας και επαφίεται σ’ εμάς να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο» ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα στους κόλπους της ΕΕ, το Brexit γίνεται πραγματικότητα απόψε για το Ηνωμένο Βασίλειο που επισήμως αποχώρησε στις 31 Ιανουαρίου αλλά επωφελήθηκε από τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο» για να μετριάσει το σοκ.

«Πιστεύω ότι το συντριπτικό ένστικτο του λαού αυτής της χώρας θα είναι να ενωθεί σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο όπου η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα εργάζονται από κοινού για να εκφράσουν τις αξίες μας σε όλον τον κόσμο» εκτίμησε ο συντηρητικός πρωθυπουργός και εκ των πρωτεργατών του Brexit.

Και αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «ανοιχτό, γενναιόδωρο, εξωστρεφές, διεθνιστικό και υπέρ των ελεύθερων συναλλαγών», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης