Κορωνοϊός – Βρετανία: Αρνητικό ρεκόρ 55.892 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός – Βρετανία: Αρνητικό ρεκόρ 55.892 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Νέα μέτρα ετοιμάζονται να πάρουν οι βρετανικές αρχές, μετά τη ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας – Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 946 

23604875
Νέο αρνητικό ρεκόρ 55.892 κρουσμάτων κορωνοϊού και 946 θανάτους ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές, που έχουν τεθεί σε συναγερμό λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.

Ήδη, οι αρχές εξετάζουν να πάρουν νέα μέτρα, κι ενώ από τα μεσάνυχτα οι περισσότερες περιοχές της Αγγλίας βρίσκονται στο «κόκκινο», έχοντας τεθεί στην κατηγορία 4.

Πλέον, οι αρχές εξετάζουν πανεθνικό lockdown με τα σχολεία να κλείνουν σχεδόν για όλα τα παιδιά. Τα δημοτικά σχολεία σε πολλές περιοχές στο Λονδίνο, το Έσσεξ και το Κεντ δεν θα ανοίξουν όπως σχεδιαζόταν, ενώ εξαίρεση θα υπάρξει μόνο για ελάχιστες περιπτώσεις μαθητών.

Όμως, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ακόμη και το κλείσιμο των σχολείων δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η κρίση και να συγκρατηθεί ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου.

Η έξαρση των κρουσμάτων, που πολλοί αποδίδουν στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, οδηγεί σε ανασχεδιασμό της στρατηγικής της κυβέρνησης. Χθες, ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να θέσει χρονοδιάγραμμα για την ισχύ των μέτρων, που επηρεάζει το 78% του πληθυσμού στην Αγγλία, ενώ πολλοί μιλούν για lockdown μέχρι την άνοιξη.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πλέον ριχθεί στη μάχη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ήδη από τη Δευτέρα, θα κυκλοφορήσει και το εμβόλιο της Astrazeneca, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλει στη διαχείριση της πανδημίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση κατασκοπείας: Να αφεθεί ελεύθερος ζητά ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου

Παρασκήνιο: Τα «γκάζια» του Μητσοτάκη σε υπουργούς και μανδαρίνους για τον εμβολιασμό

Οδηγίες για τον εμβολιασμό ατόμων με υποκείμενα νοσήματα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης