Kορωνοϊός - Ολλανδία: Lockdown τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Kορωνοϊός - Ολλανδία: Lockdown τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ολλανδία έχουν προβληθεί από την covid-19

ollandia12
Το εθνικό lockdown που ισχύει στην Ολλανδία για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού μάλλον θα παραμείνει σε ισχύ ως τα μέσα Φεβρουαρίου και μόνο τότε ίσως αρθεί εν μέρει, δήλωσε ένας από τους επικεφαλής υγειονομικούς αξιωματούχους της χώρας.

Ο Γιάαπ βαν Ντίζελ, επικεφαλής ελέγχου μολυσματικών ασθενείών στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM), δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ότι περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ολλανδία, μια χώρα με συνολικό πληθυσμό 17 εκατομμυρίων, έχουν προβληθεί από την covid-19 και μάλλον διαθέτουν κάποιο βαθμό ανοσίας.

«Θα αρχίσουμε τους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, με τη δεύτερη δόση να ακολουθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Από τη στιγμή εκείνη θα πρέπει να είναι εφικτή η μερική άρση (των περιορισμών) για όσους έχουν εμβολιαστεί», επεσήμανε ο βαν Ντίζελ επικεφαλής της ομάδας που συμβουλεύει την ολλανδική κυβέρνηση.

Η Ομάδα Διαχείρισης της Επιδημίας, της οποίας είναι πρόεδρος, τότε θα έχει το δύσκολο έργο να αποφασίσει ποια μέτρα θα μπορούν να αρθούν. «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε ένα ακόμη σκληρό lockdown», τόνισε.

Η Ολλανδία επέβαλε ένα σκληρό, δεύτερο lockdown στα μέσα Δεκεμβρίου, αρχικά για διάστημα πέντε εβδομάδων. Μεταξύ των μέτρων που ισχύουν είναι το κλείσιμο όλων των καταστημάτων και των σχολείων.

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, τα νοσοκομεία στην Ολλανδία προειδοποίησαν ότι θα αναγκαστούν να αναβάλουν κρίσιμες επεμβάσεις καθώς ο αριθμός των ασθενών με covid-19 αυξήθηκε κατά 60% τον Δεκέμβριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Πρωτοχρονιά μόνοι στο σπίτι»: Εφοδοι της ΕΛΑΣ σε πάρτι και κανείς έξω μετά τις δέκα το βράδυ

Αγωνία για τη μεθεόρτια επιδημιολογική κατάσταση – Πότε θα έχουμε «εικόνα»

«Θρίλερ» με το πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα: Σήμερα η εξέταση DNA που ίσως αποκαλύψει την ταυτότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης