ΗΠΑ: Στους ουρανούς των ΗΠΑ ξανά για εμπόρική πτήση το Boeing 737 Max

ΗΠΑ: Στους ουρανούς των ΗΠΑ ξανά για εμπόρική πτήση το Boeing 737 Max

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της απογείωσης - Το συγκεκριμένο μοντέλο της Boeing είχε καθηλωθεί από το 2018 λόγω δυο δυστυχημάτων που είχαν κοστίσει τις ζωές σε 346 επιβάτες - Αναχώρησε σήμερα από το Μαϊάμι με προορισμό τη Νέα Υόρκη

boeing737
Το «προβληματικό» μοντέλο 737 Max της Boeing επέστρεψε στους Αμερικανούς ουρανούς την Τρίτη, μεταφέροντας επιβάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στην πτήση 718 της American Airlines, η οποία αναχώρησε από το Μαϊάμι περίπου στις 10:30 π.μ. (τοπική ώρα) Το αεροπλάνο είχε προγραμματίσει να προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη στη 1:30 μ.μ., πριν κάνει το ταξίδι επιστροφής λίγες ώρες αργότερα, βάζοντας τέλος σε ένα μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο για την Boeing.

Boeing 737 Max embarks on first U.S. commercial flights since two-year grounding


Το 737 Max καθηλώθηκε παγκοσμίως στο έδαφος τον Μάρτιο του 2019, όταν 346 άτομα σκοτώθηκαν σε δυο συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, με διαφορά λίγων μηνών. Τα δυστυχήματα και οι αποκαλύψεις σχετικά με τις αδυναμίες του αεροσκάφους έβλαψαν τη φήμη της εταιρείας και κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές, πρόστιμα και απώλειες παραγγελιών.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, η οποία έχει επικριθεί από νομοθέτες και εμπειρογνώμονες ασφαλείας για «κακή δουλειά» στην πιστοποίηση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη μεγάλη ρυθμιστική αρχή που ακύρωσε την απαγόρευση πτήσεων, απαιτώντας από την Boeing και τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Max να κάνουν ορισμένες αλλαγές στο αεροπλάνο πριν μπορέσει να πετάξει ξανά.

Κλείσιμο
Την FAA ακολούθησαν ρυθμιστικές αρχές στη Βραζιλία, ενώ οι Καναδοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να ακολουθήσουν στις εγκρίσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόπια: Χειροπέδες σε οκτώ άτομα που είχαν σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος

Στα 1.047 τα κρούσματα, 458 διασωληνωμένοι και 58 νεκροί

Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα παραλάβει η Κομισιόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης