Ερντογάν: Να απαλλαγεί σύντομα η ΕΕ από τη στρατηγική της τύφλωση

Ερντογάν: Να απαλλαγεί σύντομα η ΕΕ από τη στρατηγική της τύφλωση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς

erdogan_123
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο ζητεί την αποφυλάκιση του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι μόνο τουρκικά δικαστήρια μπορούν να λάβουν απόφαση για το θέμα.

Απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι «τρομοκράτης», «υπεύθυνος για δεκάδες θανάτους» κατά τις διαμαρτυρίες του 2014.

Επιπλέον, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και της ΗΠΑ, λέγοντας: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Θέλουμε τη νέα χρονιά να ανοίξουμε μια καινούρια σελίδα στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ευελιξία που δείχνουμε στην πολιτική μας, δεν πρέπει να επιηρεάσει τις καλά θεμελιωμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Πιστεύω ότι ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελπίζουμε πως θα απαλλαγεί σύντομα από τη στρατηγική της τύφλωση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης