Κορωνοϊός: Χιλή, Αργεντινή και Τουρκία αναστέλλουν τις πτήσεις τους από τη Βρετανία

Κορωνοϊός: Χιλή, Αργεντινή και Τουρκία αναστέλλουν τις πτήσεις τους από τη Βρετανία

Η Τουρκία απαγορεύει τις πτήσεις και από άλλες χώρες στις οποίες έχει εντοπιστεί  μετάλλαξη 

london_airport_1
Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό καινούργιου στελέχους του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα το πρωί.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το Σαντιάγο.

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του Καναδά έκανε επίσης γνωστό ότι, όπως και οι αρχές σε πολλές άλλες χώρες, αποφάσισε να αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες ότι, όπως και οι αρχές πολλών ακόμη κρατών, αποφάσισε να απαγορεύσει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και άλλες χώρες μετά τον εντοπισμό καινούργιου στελέχους.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), σε συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αποφασίστηκε να επιβληθεί προσωρινή αναστολή των πτήσεων από το ΗΒ, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα μέσω Twitter.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ανερχόταν ως χθες Κυριακή σε 18.097 νεκρούς (+246 θάνατοι σε 24 ώρες) επί συνόλου 2.024.601 μολύνσεων (+20.316 σε 24 ώρες).

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Έκτακτη σύσκεψη της COBRA υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστούν ο εφοδιασμός και οι εξαγωγές

Βρετανία: Χαμός στο αεροδρόμιο του Χίθροου- Δείτε βίντεο

Θρίλερ στην Καβάλα: Νεκρός σε πηγάδι εντοπίστηκε ο αγνοούμενος δημοτικός υπάλληλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης