Yπουργός Υγείας της Βρετανίας: «Εκτός ελέγχου» το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες

Yπουργός Υγείας της Βρετανίας: «Εκτός ελέγχου» το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες

«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», δήλωσε ο Ματ Χάνκοκ

23552655
Τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4η, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Χάνκοκ απάντησε: «Έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (…) Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο».

«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις αυτές που έκανε στο Sky News.

Ερωτηθείς εάν ο ιός είναι υπό έλεγχο, απάντησε: «Όχι, δυστυχώς».

«Δυστυχώς, το νέο στέλεχος ήταν εκτός ελέγχου. Έπρεπε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και ο μοναδικός τρόπος να το κάνουμε ήταν να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές»,
δήλωσε.

Το νέο στέλεχος, που έχει καταγραφεί στη Δανία, την Ολλανδία και την Αυστραλία, είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι περισσότερο θανατηφόρο ή προκαλεί σοβαρότερη νόσο.

Ο Χάνκοκ απηύθυνε έκκληση σε όλους να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι είναι «εντελώς ανεύθυνο» για όποιον προσπαθεί να ξεφύγει από τις περιοχές της κατηγορίας 4, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κλείσει τα σύνορά του, λέγοντας ότι οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο κατευθύνεται αναπόφευκτα σε άλλο εθνικό lockdown, απάντησε «όχι απαραίτητα» και λέει ότι ελπίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα περιορίσουν τη διάδοση του νέου στελέχους.

Κλείσιμο
Είπε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» για την εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS), λέγοντας ότι υπάρχουν 18.000 Covid ασθενείς στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, ακριβώς κάτω από την κορύφωση που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης