Βρετανία: Πιθανή ακόμη και το Σάββατο η ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων

Βρετανία: Πιθανή ακόμη και το Σάββατο η ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μπόρις Τζόνσον μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Telegraph κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

nhs_britain_coronavirus
Εντείνονται οι ζυμώσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να συγκαλεί απόψε σύσκεψη υπουργών, που δεν ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να συζητήσουν πώς θα περιορίσουν τη νέα, πιο μολυσματική, παραλλαγή του κορωνοϊού, υποστηρίζει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο Σάββατο πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Πιθανότατα σε αυτά να περιλαμβάνεται και η απαγόρευση των ταξιδιών από τη νοτιοανατολική Αγγλία (συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου) προς την υπόλοιπη χώρα.

Η Telegraph γράφει επίσης ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτι που θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Την Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η αύξηση των μολύνσεων ενδέχεται να συνδέεται εν μέρει με αυτή τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2.

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον είπε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβληθεί και νέο λοκντάουν στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στη Βρετανία ότι εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να σχετίζεται με τα αυξανόμενα κρούσματα στο Λονδίνο και τα νοτιοδυτικά της χώρας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το νέο στέλεχος κορωνοϊού, με την κωδική ονομασία: «VUI - 202012/01» έχει εντοπιστεί μόνο σε χίλια άτομα και δεν είναι πιο θανατηφόρο από αυτά που έχουν ανιχνευτεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού συμπεριφέρονται διαφορετικά», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβε, επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφερόμενη στις πληροφορίες για την εμφάνιση νέου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Επισήμανε ότι, αυτό που εξετάζουν οι επιδημιολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο «είναι να δουν αν υπάρχουν αλλαγές στα εξουδετερωτικά αντισώματα. Αυτό θα ελεγχθεί για όλες τις παραλλαγές που έχουν προσδιοριστεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτές οι παραλλαγές συμπεριφέρονται διαφορετικά».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Σκληρά» τοπικά lockdown και μαζικά rapid test για να περιοριστεί η διασπορά

Εύα Χερτζίκοβα: Εξαντλημένη στο κρεβάτι – Είναι θετική στον κορωνοϊό

Φωτογραφίες: Χριστουγεννιάτικος στολισμός και... μποτιλιάρισμα στη Βασ. Σοφίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης