Bloomberg: Πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο

Bloomberg: Πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο

O εμβολιασμός έχει πραγματοποιηθεί σε τέσσερις χώρες - Οι υγειονομικοί στις ΗΠΑ ήταν εκείνοι που έλαβαν τις πρώτες 49.567 δόσεις.

emvolio_kor
To Bloomberg δημιούργησε μία εφαρμογή μέσω της οποίας μετράει πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Με βάση την έρευνα και τους υπολογισμούς, μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες. Στην Αμερική οι εμβολιασμοί  ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν ήταν οι εργαζόμενοι στην υγεία σε 24 Πολιτείες. Οι υγειονομικοί ήταν εκείνοι που έλαβαν τις πρώτες 49.567 δόσεις. 

Ωστόσο οι συγκεκριμένοι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες μιας και ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες πολιτείες.  Αυτή θα είναι η αρχή της χορήγησης των πρώτων δόσεων του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ οι μισές από τις δόσεις διανεμήθηκαν αυτή την εβδομάδα ενώ οι άλλες μισές είναι αποθηκευμένες και σε τρεις εβδομάδες από τώρα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μερικές από τις χώρες που εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech. Μάλιστα τη Δευτέρα έρχεται η σειρά της Ε.Ε για να προχωρήσει στην έγκρισή του. Σημειώνεται πως σήμερα Παρασκευή εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ το εμβόλιο της Moderna. Τόσο το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech όσο και της Moderna έχουν  αποτελεσματικότητα 95%.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Σκληρά» τοπικά lockdown και μαζικά rapid test για να περιοριστεί η διασπορά

Εύα Χερτζίκοβα: Εξαντλημένη στο κρεβάτι – Είναι θετική στον κορωνοϊό

Φωτογραφίες: Χριστουγεννιάτικος στολισμός και... μποτιλιάρισμα στη Βασ. Σοφίας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης