Ουγγαρία - κορωνοϊός: Τέλη Δεκέμβρη ξεκινάει ο εμβολιασμός

Ουγγαρία - κορωνοϊός: Τέλη Δεκέμβρη ξεκινάει ο εμβολιασμός

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Ορμπάν, αρχικά θα εμβολιαστούν περίπου 35.000 άνθρωποι

koronoio12
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 αναμένεται να αρχίσουν στην Ουγγαρία στις 27 ή στις 28 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι το πρώτο φορτίο δόσεων του εμβολίου θα είναι αρκετό για τον εμβολιασμό περίπου 35.000 ανθρώπων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει αύριο Σάββατο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, και ότι αναμένει πως η χώρα του θα έχει εξέλθει από την πανδημία ως περίπου τον Απρίλιο.

«Αύριο το πρωί θα ήθελα να ανακοινώσω ποια επόμενα βήματα θα κάνουμε από την 1η Ιανουαρίου στο σχέδιο οικονομικής δράσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποφευχθεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο ιός», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοσταθμό mr1.

Η οικονομία της Ουγγαρίας επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά περίπου 6% το 2020 ακολουθούμενη από μια μέτρια ανάκαμψη το 2021.

Ο Ορμπάν πρόσθεσε ότι ακόμη και με τη δρομολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων αναμένει ότι θα συνεχιστεί μια μακρά ιδεολογική μάχη με την ΕΕ για θέματα όπως η μετανάστευση και η ισότητα των φύλων.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για μια δεκαετία, αναμένεται να βρεθεί το 2022 αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία που έχει αντιμετωπίσει στην σταδιοδρομία του, καθώς αγωνίζεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σκανδάλων για θέματα ηθικής και διαφθοράς και κατά της αντιπολίτευσης που για πρώτη φορά έχει ενώσει τις δυνάμεις της για να τον νικήσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό «lockdown» στη Δυτική Αττική - Όλα τα μέτρα - «Πυρετός» για τα εμβόλια

Forbes: Τα οφέλη της Ελλάδας από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα δέκα συστατικά που περιέχει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Όχι, δεν περιέχει... τσιπάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης