Κορωνοϊός - Κίνα: Επιχείρηση να εμβολιαστούν 50 εκατ. πολίτες πριν τη σεληνιακή πρωτοχρονιά

Κορωνοϊός - Κίνα: Επιχείρηση να εμβολιαστούν 50 εκατ. πολίτες πριν τη σεληνιακή πρωτοχρονιά

Στην Κίνα η Πρωτοχρονιά είναι περίοδος υψηλού ρίσκου για την μετάδοση ασθενειών λόγω της μαζικής μετακίνησης των πολιτών  -  Το Πεκίνο σχεδιάζει να διανείμει 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των κινεζικών εταιρειών Sinopharm και Sinovac  

Kineziki_protoxronia
Σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού 50 εκατομμυρίων πολιτών, πριν την έλευση του νέου Σεληνιακού Έτους, που φέτος είναι στις 12 Φεβρουαρίου, έχει εκπονήσει η κινεζική κυβέρνηση. Αξιωματούχοι από κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών από όλη τη χώρα κλήθηκαν την Τετάρτη να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη, ώστε να προετοιμαστούν για μαζικούς εμβολιασμούς των ομάδων υψηλής προτεραιότητας. Εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας και αστυνομικοί συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις ομάδες.

Το Πεκίνο σχεδιάζει να διανείμει 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των κινεζικών εταιρειών Sinopharm και Sinovac, τα οποία χορηγούνται σε δύο δόσεις, όπως αποκάλυψε στον κινεζικό Τύπο υπό καθεστώς ανωνυμίας αξιωματούχος, που γνωρίζει τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι αξιωματούχοι της Υγείας ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τα κέντρα εμβολιασμού, την μεταφορά των εμβολίων, την καταγραφή των εμβολιασμένων και για το πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Πάντως, η εκστρατεία για την προώθηση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών στην Κίνα, ίσως με μικρές διαφορές στην ημερομηνία έναρξης από επαρχία σε επαρχία. Στην σχετική τηλεδιάσκεψη δόθηκε εντολή στους υπεύθυνους υγειονομικούς αξιωματούχους τα πρώτα 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ενώ η ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Στόχος της επιχείρησης των μαζικών εμβολιασμών στην Κίνα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου είναι να αποφευχθεί η εξάπλωση μετάδοσης της νόσου Covid - 19 πριν την Σεληνιακή Κινεζική Πρωτοχρονιά, που το 2021 είναι στις 12 Φεβρουαρίου (Έτος του Βοδιού), καθώς είναι αργία για μία εβδομάδα και εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν αυτές τις μέρες για να συναντηθούν με συγγενικά τους πρόσωπα. Η αργία ξεκινά από τις 11 Φεβρουαρίου.

Στην Κίνα η Πρωτοχρονιά είναι περίοδος υψηλού ρίσκου για την μετάδοση ασθενειών λόγω της μαζικής μετακίνησης των πολιτών. Το 2003 το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) εξαπλώθηκε γρήγορα σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν για να δουν τους συγγενείς τους την Πρωτοχρονιά ενώ το 2019 οι Αρχές «έκλεισαν» την Ουχάν, επίκεντρο της πανδημίας στην κεντρική Κίνα για να αποφύγουν ένα παρόμοιο φαινόμε



Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι είναι οι ομογενείς που δημοσίευσαν τη διαφήμιση στους New York Times 

Προς μέτρα τύπου «Ασπρόπυργος» και άλλες «κόκκινες» περιοχές πριν τα Χριστούγεννα

Σε τρία τμήματα φέτος το δώρο Χριστουγέννων: Οι ημερομηνίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης