Η Ελβετία πάγωσε τα χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά τις βιαιότητες που ακολούθησαν τις εκλογές στη χώρα αυτή της ανατολικής Ευρώπης.
Ο Λουκασένκο και ο γιός του, ο Βίκτορ, περιλαμβάνονται στα 15 πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου ή διέλευσης από την Ελβετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τα εν λόγω πρόσωπα κατηγορούνται πως ευθύνονται για τη χρήση βίας και για αυθαίρετες συλλήψεις, πρόσθεσε η ελβετική κυβέρνηση.
«Η Ελβετία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και απευθύνει έκκληση για διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας και την κοινωνία των πολιτών», αναφέρει η κυβέρνηση.
Η ελβετική κυβέρνηση ζητεί την απελευθερώση όσων έχουν συλληφθεί αυθαίρετα και τη διερεύνηση καταγγελιών για βασανιστήρια και κακομεταχείριση από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.