Ναμίμπια - Αδόλφος Χίτλερ: Δεν έχω καμία σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ναμίμπια - Αδόλφος Χίτλερ: Δεν έχω καμία σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο πολιτικός που εξελέγη με υψηλό ποσοστό στη Ναμίμπια μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας του ονόματός του

Capture
Θα τον «κάψει» το επίθετο; Ιδού η επίμαχη απορία. «Δεν έχω καμία σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ», επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο... ο Αδόλφος Χίτλερ. Τα πρβλήματα, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται καθώς ο 54χρονος που εξελέγη σε πρώην αποικία της Γερμανίας, στη Ναμίμπια, καταγγέλλει τον θόρυβο που έχουν δημιουργήσει τα μέσα ενημέρωσης γύρω από το επίθετό του, ενώ κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

«Δεν είχα επιλογή. Όταν ήμουν μωρό ο πατέρας μου μου έδωσε αυτό το όνομα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω. Το σίγουρα είναι ότι δεν έχω σχέση με τον Χίτλερ της Γερμανίας», δηλώνει ο πολιτικός.

Η Ναμίμπια αποτελούσε αποικία της Γερμανίας μέχρι και τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα και σήμερα στη Ναμίμπια ζει μία μικρή γερμανόφωνη κοινότητα ενώ τη χώρα επισκέπτονται κάθε χρόνου περίπου 120.000 Γερμανοί πολίτες.

Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα μίλησε στη Bild και τόνισε ότι εξελέγη με το κόμμα SWAPO που κυβερνά τη χώρα από τη στιγμή της ανεξάρτησίας της από τη Νότια Αφρική το 1990.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία.

Σημειώνεται πως ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα πέτυχε την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ναμίμπια καθώς ψηφίστηκε από 1.196 συμπολίτες του. Όσον αφορά το κόμμα του συγκέντρωσε 57% σε ολόκληρη τη χώρα ενώ το 2015 είχε συγκεντρώσει το 83% των ψήφων!

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: «Σταυρόλεξο» το άνοιγμα της αγοράς - Λιανεμπόριο και εκκλησίες ανησυχούν τους ειδικούς

Κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά όχι οικονομικά σημαντικές στο Προσχέδιο της Ε.Ε

Τραγωδία στην Αντίπαρο: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι - Τρεις νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης