ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επέλεξε για υπουργό Άμυνας τον στρατηγό Λόιντ Όστιν

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επέλεξε για υπουργό Άμυνας τον στρατηγό Λόιντ Όστιν

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε πιέσεις να επιλέξει Αφροαμερικανό για την θέση, σύμφωνα με το «Politico» - Η απόφαση έρχεται δυο εβομάδες αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα στελέχη της ομάδας της Εθνικής Ασφάλειας

usa_stratigos
Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει καταλήξει στην απόφαση να ονομάσει τον στρατηγό εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν, αφροαμερικανό στρατιωτικό καριέρας ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, έπειτα από 46 χρόνια, υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του, έγραψε χθες Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico, επικαλούμενος τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο Όστιν, αφού αποστρατεύθηκε, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon Technologies, μιας από τις εταιρίες που αναλαμβάνει μεγάλες συμβάσεις για το Πεντάγωνο, μέλος του ΔΣ της Nucor, της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας, και της εταιρείας υπηρεσιών υγείας Tenet. Έχει ιδρύσει εξάλλου τη δική του εταιρεία συμβούλων, την Austin Strategy Group. Εργάζεται ακόμη για τη φιλανθρωπική οργάνωση Carnegie Corporation της Νέας Υόρκης.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε πιέσεις να επιλέξει Αφροαμερικανό για την θέση, σύμφωνα με το «Politico». Η απόφαση έρχεται δυο εβομάδες αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα στελέχη της ομάδας της Εθνικής Ασφάλειας, μεταξύ των οποίων μία αφροαμερικανίδα από την Λουιζιάνα , ένας λατίνος γόνος μεταναστών, ένας υπέρμαχος της πολυμερούς συνεργασίας και η πρώτη  γυναίκα  υποδιευθύντρια της CIA.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τους,   Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίς θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τις 20 Ιανουαρίου. Τζον Κέρι, ο οποίος θα αναλάβει ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα.  Τζέικ Σάλιβαν ο οποίος θα αναλάβει σύμβουλος  σε θέματα εθνικής ασφάλειας και η δικηγόρος Αβρίλ Χέινς, η οποία θα είναι η επόμενη διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών. Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ θα αναλάβει πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ο Μπάιντεν θα προτείνει επίσης για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security) τον ισπανόφωνο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, κουβανικής καταγωγής, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ. 


Ειδήσεις σήμερα

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ακόμα και την Παρασκευή το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Μικρή μείωση στα κρούσματα - Ψηλά θάνατοι και διασωληνωμένοι

Σύνοδος Κορυφής για την Τουρκία: Ποιες κυρώσεις βρίσκονται στο «τραπέζι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης