Ο Μπόρις Τζόνσον πιθανόν να εμβολιαστεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Ο Μπόρις Τζόνσον πιθανόν να εμβολιαστεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Θέλει να δείξει πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο - Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προτεραιότητα έχουν ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας και το νοσηλευτικό προσωπικό

boris01
To πρώτο στοίχημα της εξασφάλισης του εμβολίου στη Βρετανία κερδήθηκε. Το επόμενο είναι η αποδοχή που θα συγκεντρώσει ο εμβολιασμός. Για αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ίσως λάβει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό, για να δείξει ότι είναι ασφαλές.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του, δεν θα εμβολιαστεί πριν από εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο 56χρονος Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε στην εντατική νωρίτερα αυτόν τον χρόνο αφότου προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη βρετανική έγκριση του εμβολίου της Pfizer χαρακτηρίζοντάς την παγκόσμια νίκη και ακτίδα ελπίδας εν μέσω της πανδημίας.

Όμως, όπως άλλοι ηγέτες, ο Τζόνσον δεν γίνεται να προηγηθεί για το εμβόλιο, έναντι άλλων πιο ευπαθών ομάδων, ωστόσο θέλει να δείξει πόσο ασφαλές είναι ώστε να προσπαθήσει να πείσει τους Βρετανούς να το κάνουν, όταν θα είναι ευρέως διαθέσιμο.

Ερωτηθείσα εάν ο πρωθυπουργός θα εμβολιαζόταν σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση, η Αλέγκρα Στράτον απάντησε ότι δεν τον έχει ρωτήσει άμεσα.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι που θα απέκλειει», επισήμανε η Στράτον.

Κλείσιμο
«Όμως, νομίζω ότι γνωρίζουμε ότι δεν θα ήθελε να κάνει ένα εμβόλιο που θα έπρεπε να δοθεί σε κάποιον που είναι πολύ ευάλωτος, κλινικά ευάλωτος και που θα έπρεπε να το κάνει πριν από εκείνον».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα βάλουν σε προτεραιότητα τους εμβολιασμούς, πρώτα στους ηλικιωμένους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και στο νοσηλευτικό προσωπικό εκεί, κατόπιν στους άνω των 80 ετών και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.186 τα νέα κρούσματα - 89 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ξεκίνησαν από το Βέλγιο τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου

Κορωνοϊός - Βρετανία: Χαμός στο Λονδίνο λίγο μετά την άρση του lockdown - Ουρές χιλιομέτρων στα καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης