Εμβόλιο AstraZeneca: Εθελοντής ισχυρίζεται ότι είχε σοβαρές παρενέργειες - Διαψεύδει η Serum

Εμβόλιο AstraZeneca: Εθελοντής ισχυρίζεται ότι είχε σοβαρές παρενέργειες - Διαψεύδει η Serum

Η παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων Serum απορρίπτει τους ισχυρισμούς εθελοντή ότι εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca

astra12
Η μεγαλύτερη παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων στον κόσμο, Serum, αρνείται τους ισχυρισμούς εθελοντή που έλαβε το εμβόλιο των AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ότι ασθένησε σοβαρά.

Η εταιρεία Serum υποστηρίζει ότι τα συμπτώματα του εθελοντή δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», η εταιρεία Serum Institute of India Ltd. αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ένας εθελοντής που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές στην Ινδία εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca Plc και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επισημαίνοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του εθελοντή.

Η Serum, διεξάγει δοκιμές για το πλάνο της AstraZeneca σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήψαν οι εταιρείες.

Από την πλευρά του, ο εθελοντής από την πόλη Chennai της νότιας Ινδίας, ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από σοβαρά νευρολογικά και ψυχολογικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, ζητά αποζημίωση, ύψους 50 εκατομμυρίων ρουπιών ή 676.000 δολαρίων με την εταιρεία Serum να επισημαίνει ότι η ασθένειά του δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο.

Κλείσιμο
Γεγονός είναι, όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο, ότι το περιστατικό στρέφει την παγκόσμια προσοχή στο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 που παρασκεύασε τη AstraZeneca, ένα από τα τρία στις δυτικές χώρες που θα μπορούσαν να εγκριθούν πριν από το τέλος του έτους.

Η ανάπτυξη των εμβολίων που συνήθως διαρκεί χρόνια έχει συμπιεστεί σε μήνες. λόγω του επείγοντος της πανδημίας την ώρα οιτ αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλειά τους.

Για την εταιρεία «Serum», οι ισχυρισμοί ήταν «κακόβουλοι και παρερμηνεύτηκαν» κι ότι ο εθελοντής αρχικά είχε δηλώσει ότι τα συμπτώματά του ήταν ανεξάρτητα από τη δοκιμή του εμβολίου.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση με τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και την ιατρική κατάσταση του εθελοντή», αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

Η Ινδία θα παραλάβει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της AstraZeneca έως τον επόμενο μήνα, όπως γράφει το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, αναζητά εμβόλια για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού αφού τα περιοριστικά μέτρα αποδείχθηκαν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά.


Ειδήσεις σήμερα: 

Εφιαλτική ανακάλυψη: Μέσω της μύτης ο κορωνοϊός «τρυπώνει» στον εγκέφαλο

Ιστορικό ρεκόρ τζίρου στις online αγορές της φετινής Black Friday

Παγκόσμια κλινική δοκιμή για τρία φάρμακα που ίσως σώσουν από τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης