Brexit: Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν «έκτακτα μέτρα» σε περίπτωση μη συμφωνίας με τη Βρετανία
Με τη μεταβατική περίοδο να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, η επικαιροποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης θεωρείται αναγκαία – Τα «έκτακτα μέτρα» θα ανακοινωθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη
Μέτρα έκτακτης ανάγκης, που θα λάβει εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη Βρετανία για την μετά το Brexit εποχή θα ανακοινώσουν οι Βρυξέλλες την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο διπλωμάτη.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η επικαιροποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ κρίνεται αναγκαία, καθώς «θα απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου» του Brexit, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
«Οι εταιρίες και οι θεσμοί, όπως οι τελωνειακοί υπάλληλοι σε όλη την ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουν με σαφήνεια τι δασμούς να επιβάλουν αλλά και τα άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να ανακοινωθούν αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
«Αναβάλαμε αυτήν τη στιγμή εδώ και εβδομάδες, αλλά τώρα φτάσαμε στο όριο», κατέληξε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι