Black Friday: Φρενίτιδα στην Αμερική εν μέσω πανδημίας - Πρώτες σε αγορές οι πιτζάμες και οι φόρμες

Black Friday: Φρενίτιδα στην Αμερική εν μέσω πανδημίας - Πρώτες σε αγορές οι πιτζάμες και οι φόρμες

H «μάχη» των αγορών θα δοθεί στον κυβερνοχώρο - Τα άνετα ρούχα και τα... αρωματικά σπιτιού ξεπερνούν τα είδη πολυτελείας στις προτιμήσεις των Αμερικανών

black-friday-50off-arthro
Φρενίτιδα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο με τους Βρετανούς καταναλωτές να εκμεταλλεύονται στον έπακρον την «Black Friday» καθώς είναι έτοιμοι να δαπανήσουν 2 δισεκατομμύρια λίρες περισσότερα από πέρυσι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η μάχη σήμερα δίνεται στον κυβερνοχώρο καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος της Covid-19.

Τα προβλήματα που φοβούνται οι ειδικοί είναι ότι μπορεί να «κρασάρει» το σύστημα, καθώς φέτος η πλειοψηφία των καταναλωτών περίμενε την τελευταία στιγμή για να κάνει τις ηλεκτρονικές αγορές σε τιμές ευκαιρίες.

Ωστόσο, τα δώρα που προσφέρουν άνεση επιστρέφουν δριμύτερα, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journαl.

Εν μέσω πανδημίας και του κατ΄οίκον περιορισμού των πολιτών, στις ΗΠΑ, τα βασικά δώρα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα είδη πολυτελείας: Κάλτσες, πιτζάμες, φόρμες, όπως και αρωματικά χώρου είναι αυτά που επιλέγουν εκατομμύρια Αμερικανοί καταναλωτές σε τιμές ευκαιρίας.

Για παράδειγμα, οι κάλτσες Rollig Rock, και το πακέτο των 12 - όπως και το αποσμητικό χώρου «Battlestar Galactica» έχουν γίνει ανάρπαστα, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Κλείσιμο
Στη Βρετανία, οι ειδικοί φέτος προβλέπουν πωλήσεις ρεκόρ -750 εκατομμύρια λίρες μόνο για σήμερα και τιμές ρεκόρ-, με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να... σπρώξουν τα βουνά αποθεμάτων που έχουν καθώς εν μέσω δεύτερου lockdown λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές έχει αφήσει απούλητα πολλά προιόντα.



Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Amazon είναι αυτή που λύνει και δένει σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές παρέχοντας έκπτωση πάνω από 50% έκπτωση σε όλα τα προιόντα από τεχνολογία έως παιχνίδια για παιδιά.

«Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες "Very.co.uk", "Wayfair", "John Lewis" και "Amazon"» είναι ορισμένες από τα μεγάλα ονόματα που προσφέρουν έκπτωση έως και 60%», αναφέρει η Daily Mail.

Έχουν κάνει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις από ποτέ, σε ρούχα, παιδικά παιχνίδια και αρώματα, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί τους.

Εφόσον τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον, με εξαίρεση ορισμένα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, φέτος για πρώτη φορά δεν θα δούμε σκηνές αλλοφροσύνης με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές από ξημερώματα έξω από τα καταστήματα και να εισβάλλουν στα καταστήματα μόλις οι καταστηματάρχες ανεβάσουν τα ρολά.

«Αυτή η Black Friday έχει τη δυνατότητα να είναι ακόμα μεγαλύτερη (σε αγορές) καθώς είναι κοντά στα Χριστούγενα κι έρχεται ένα 24ωρο πριν από την ημέρα πληρωμής για πολλούς Βρετανούς», επισημαίνει ο Kάιλ Μονκ, επικεφαλής ανάλυσης στην εταιρεία «British Retail Consortium».

Τα ηλεκτρονικά gadgets βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των Βρετανών. Ακολουθούν τα ρούχα, τα παιχνίδια και τα οικιακά προϊόντα.

Στο πρώτο lockdown, οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν οικειακές συσκευές και καταψύκτες, εκτυπωτές και κάμερες, όπως και διάδρομο γυμναστικής.

blackfri12


Αλλά τώρα όλα αφορούν την οικιακή ψυχαγωγία και τις αγορές για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Πράγματι, η διαδικτυακή πλταφόρμα αγοράς ηλεκτρικών ειδών «AO World» αναμένει ότι θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμό των τηλεοράσεων προς πώληση σε σχέση με πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος , Τζον Ρόμπερτς, εκτιμά ότι φέτος η εταρεία του θα πουλήσει περισσότερες από 100 χιλιάδες τηλεοράσεις.

Στο μεταξύ, το eBay, το οποίο πέρυσι είχε πουλήσει 18 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο, αναμένει ότι φέτος οι αγορές των προιόντων θα αφορούν παιχνίδια και είδη ψυχαγωγίας, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπός της, Μάρει Λάμπελ.

Σύμφωνα πάντως με έρευνα της Lloyds, σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών που σκοπεύουν να κάνουν αγορές την «Black Friday», έχουν καθυστερήσει φέτος σκοπίμως για να δουν ποιες θα είναι οι πιο συμφέρουσες εκπτώσεις .

«Πριν από την «Black Friday», υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που αυξάνουν επίσης τις τιμές για να κάνουν τις σημερινές εκπτώσεις να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερες,» όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ιστότοποι όπως το Pricerunner, το PriceSpy και το CamelCamelCamel (μόνο στο Amazon) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της αρχικής τιμής ενός προϊόντος, αποκαλύπτοντας ότι αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή σας είναι μια πραγματική ευκαιρία .

Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής Amazon έχει δει τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται παγκοσμίως καθώς οι περιορισμοί για την εξάπλωση του κορωvοϊού ώθησε τους καταναλωτές στο διαδίκτυο.

Ωστόσo, τo σωματείο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους σε επτά αποθήκες της Amazon στη Γερμανία να ξεκινήσουν τριήμερη απεργία που θα συμπέσει με την «Black Friday».

Η Verdi ζητάει καλύτερους μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Το σωματείο οργανώνει απεργίες στην Amazon στη Γερμανία -τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας μετά τις ΗΠΑ- από το 2013, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου μήνα στη διάρκεια του προωθητικού event της εταιρείας Prime Day.

Από την πλευρά της, η Amazon, για να προλάβει τις απεργίες των εργαζομένων της, ανακοίνωσε ότι θα δώσει στο προσωπικό της 500 εκατομμύρια δολάρια ως χριστουγεννιάτικο μπόνους, όπως αναφέρει το BBC.


Ειδήσεις σήμερα: 

Βρείτε ποιοι «είδαν» το ΑΦΜ σας

Δημόπουλος: «Όταν εγκριθούν τα εμβόλια δεν θα χρειάζεται δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε»

Θρήνος στο τελευταίο αντίο: Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης