Βίντεο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια έναν μουσικό έξω από το στούντιό του στο Παρίσι

Βίντεο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια έναν μουσικό έξω από το στούντιό του στο Παρίσι

Σάλος στη Γαλλία από περιστατικό άγριας αστυνομικής βίας χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος - Τι αναφέρει σε έκθεσή της η αστυνομία

via_parisi
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας κτιρίου, που παρουσιάζει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άντρα από αστυνομικούς το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου στο Παρίσι, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Σε έρευνα που έκανε δημοσιογράφος του Loopsider, αποκαλύπτει το περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος ενός μουσικού παραγωγού, στην είσοδο του δικού του στούντιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, που δημοσιεύτηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τον παραγωγό, επειδή δεν φορούσε μάσκα. «Καθώς προσπαθήσαμε να τον συλλάβουμε, μας έσυρε με τη βία στο κτίριο», αναφέρουν οι αστυνομικοί στην έκθεση.

Ωστόσο, το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του στούντιο παρουσιάζει διαφορετικά την κατάσταση: τρεις αστυνομικοί διακρίνονται να μπαίνουν στο στούντιο, να αρπάζουν τον άντρα και στη συνέχεια να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσούν.




Η αστυνομική έκθεση, από την πλευρά της, κάνει λόγο για αρκετές «επιθέσεις» από την πλευρά του μουσικού κατά των αστυνομικών, αν και οι εικόνες τον δείχνουν να προσπαθεί να αντισταθεί στον ξυλοδαρμό, χωρίς να μπορεί ο ίδιος να αντιδράσει.

Κλείσιμο
Το σκηνικό έχει διάρκεια περίπου πέντε λεπτών, ενώ το Loopsider επισημαίνει πως ο μαύρος άντρας φέρεται να δέχτηκε και ρατσιστικές προσβολές από τους αστυνομικούς.

Υπουργός Εσωτερικών: Ζήτησα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί

Η Γενική Επιθεώρηση της γαλλικής Αστυνομίας ερευνά τις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του μουσικού, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν στο Twitter.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να θέσει σε διαθεσιμότητα προσωρινά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται», έγραψε ο Νταρμανέν. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Με είπαν αράπη πολλές φορές ενώ με γρονθοκοπούσαν», κατήγγειλε το θύμα προσερχόμενο στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της γαλλικής Αστυνομίας της Γαλλίας για να καταθέσει μήνυση. «Θέλω η IGPN να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Άνθρωποι που πρέπει να με προστατεύουν, μου επιτέθηκαν (…). Δεν έκανα τίποτα για το οποίο μου άξιζε αυτό», συνέχισε. «Θέλω απλά τα τρία αυτά άτομα να τιμωρηθούν από τον νόμο».

Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση, ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Έιτς εξέφρασε την ευχή η IGPN να ερευνήσει την υπόθεση «όσο το δυνατόν συντομότερα». «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση κατά την άποψή μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στις επτά επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές το 41,78% των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες

Κορωνοϊός - Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικότητα 90% στους κάτω των 55 ετών

Πώς ο κορωνοϊός απειλεί τα... θέρετρα σκι στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης