Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Να μην προκαλέσει προβλήματα η Αρμενία στην επίτευξη μόνιμης λύσης, ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος από τον Ρώσο ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Τρίτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών, τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Συρία και στη Λιβύη, να αποτελούν τα βασικά θέματα συζήτησης των δυο ηγετών.

Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την επίτευξη μόνιμης σταθερότητας και την επίλυση του προβλήματος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εγκαθίδρυση του κοινού Κέντρου Ρωσίας και Τουρκίας για την επίβλεψη της εκεχειρίας.

Επισημαίνοντας την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την πλήρη επιστροφή των εδαφών του, ο Ερντογάν τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής της συμφωνίας, δεν πρέπει να επιτραπεί στην Αρμενία να δημιουργήσει εμπόδια στην επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την κριτική των άλλων συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ για τις ειρηνευτικές προσπάθειες».

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα επιμένει στις προκλήσεις: NAVTEX για την αποστρατικοποίηση έξι νησιών

Βρετανία: Έκλεψαν σημειωματάρια του Δαρβίνου από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr