ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κορωνοϊός - Κίνα: Χάος σε αεροδρόμιο της Σαγκάης όταν εντοπίστηκαν κρούσματα σε εργαζόμενους

Κορωνοϊός - Κίνα: Χάος σε αεροδρόμιο της Σαγκάης όταν εντοπίστηκαν κρούσματα σε εργαζόμενους

Δείτε βίντεο από τις σκηνές που δημιουργήθηκαν, όταν ζητήθηκε από το σύνολο του προσωπικού να υποβληθεί σε τεστ - Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν κυβερνητικά μέσα

shangai1
Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι βγήκαν θετικοί στα τεστ που έκαναν για κορωνοϊό.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, άνθρωποι με προστατευτικές στολές φαίνεται να προσπαθούν να συγκρατήσουν μεγάλη μάζα κόσμου, που δεν δείχνει διάθεση να συνεργαστεί.

Ορισμένοι από τους χειριστές αποσκευών του αεροδρομίου και οι στενές επαφές τους ήταν θετικοί στον ιό, στα τεστ που έγιναν στις 22 Νοεμβρίου, αναφέρουν οι The Global Times.



Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε ότι όλο το προσωπικό του αεροδρομίου θα υποβληθεί σε τεστ, με τις περισσότερες πτήσεις στη Σαγκάη να ακυρώνονται την Κυριακή.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύντομα εμφανίστηκαν βίντεο που έδειχναν ότι το πλήθος του προσωπικού ήταν σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί.

«Άγριες σκηνές στο αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης - πολλά βίντεο που σχετίζονται με αυτό,παρουσιάζουν τις αντιδράσεις μετά την ξαφνική απόφαση των αρχών να δοκιμάσουν όλο το προσωπικό για #COVID19 μετά την ανίχνευση δύο θετικών περιπτώσεων», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής της Australian Broadcasting Corporation στην Κίνα, Bill Birtles.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ανέβαλαν τα τεστ, τελικά καθώς τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν» συμπλήρωσε.

Άλλα tweets ανέφεραν ότι το σχέδιο ήταν να συγκεντρωθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε έναν χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, όπου είχαν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου.

Ο κ. Birtles μοιράστηκε επίσης το επίσημο υλικό που κυκλοφόρησε από τις κυβερνητικές αρχές της Σαγκάης για να συγκρίνει τις καταστάσεις.



Σε αυτό, οι οι υπάλληλοι φέρονται να μπαίνουν στο χώρο στάθμευσης ένας προς ένας και ελέγχονται χωρίς κανένα σημάδι δυσαρέσκειας, όπως φαίνεται σε άλλα βίντεο.

Ωστόσο, σε απάντηση στο αρχικό tweet του Birtles, ένας χρήστης λέει πως «είναι fake news το γεγονός πως οι άνθρωποι τρέχουν... Στην πραγματικότητα, πήγαν μόνο στο δεύτερο όροφο ανά ομάδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean -Δικαίωμα προαίρεσης για αγορά μετοχών από Δημόσιο

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε 'σκύλους' που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

Pfizer: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η ετυμηγορία του FDA για το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης