LIVE

Κορωνοϊός

Αλαλούμ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ: Μέσα σε λίγες ώρες ανακοινώθηκε, ακυρώθηκε και τελικά επικυρώθηκε η νίκη Μπάιντεν!

1-762

Μετά από μια πρωτόγνωρη διαδικασία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε τους 16 μεγάλους εκλέκτορες - Οι επόμενες κινήσεις του Τραμπ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, πιστοποίησε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Πολιτεία αυτή.

Με τη νίκη του στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν εξασφαλίζει 16 μεγάλους εκλέκτορες

Νωρίτερα η Πολιτεία με ανακοίνωση της είχε πάρει πίσω την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (τ.ω) υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία της καταμέτρησης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη!  

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τζόρτζια διόρθωσε ένα δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει νωρίτερα, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Η διαδικασία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα.

Η πρώτη ανακοίνωση για τη νίκη Μπάιντεν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, νωρίτερα ανέφερε ότι επικυρώθηκε το αποτέλεσμα και ανακηρύχθηκε νικητής ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εξασφαλίζοντας έτσι 16 μεγάλους εκλέκτορες.

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την ετυμηγορία του λαού, όχι την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ή των δικαστηρίων, ούτε καμιάς από τις δύο εκστρατείες», δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, που είναι Ρεπουμπλικάνος και δεδηλωμένος υποστηρικτής του Τραμπ.

Με την πόρτα να έχει κατά τα φαινόμενα κλείσει στην Τζόρτζια και μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές ήττες της, η ομάδα του Τραμπ εναποθέτει τις ελπίδες της τώρα στο να πείσει τα κοινοβουλευτικά σώματα των Πολιτειών που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν, να απορρίψουν το αποτέλεσμα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου αυτού. Το επιτελείο του Τραμπ επικεντρώνεται προς το παρόν στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια, όμως ακόμη και αν και οι δύο αυτές Πολιτείες ακυρώσουν τη νίκη του Μπάιντεν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα χρειαστεί να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και σε άλλη μία Πολιτεία, ώστε να εξασφαλίσουν τους 270 μεγάλους εκλέκτορες που απαιτούνται.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε προηγούμενο στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Ο Τραμπ όχι μόνο χρειάζεται τα νομοθετικά σώματα τριών Πολιτειών να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά επίσης να εγκριθεί αυτή η κίνηση από το Κογκρέσο και, σχεδόν μετά βεβαιότητας, και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τραμπ έχει προγραμματίσει για σήμερα να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μίσιγκαν, τους Ρεπουμπλικάνους Μάικ Σίρκεϊ και Λι Τσάτφιλντ. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι είπε ότι αυτή η συνάντηση δεν γίνεται για λόγους «προώθησης» της θέσης του Τραμπ και ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν μέλη της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου.

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι οι δύο Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί από το Μίσιγκαν θα ακούσουν τι έχει να τους πει ο πρόεδρος, ο οποίος και ζήτησε αυτή τη συνάντηση. Ο Σίρκεϊ είχε δηλώσει σε τοπικό μέσο ενημέρωσης στις αρχές της εβδομάδας ότι το Κογκρέσο της Πολιτείας του δεν πρόκειται να εγκρίνει μια άλλη λίστα εκλεκτόρων.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν, έξω από την Ουάσινγκτον, ο Σίρκεϊ και οι συνάδελφοί του ήρθαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με τη λέξη «Ντροπή», άλλοι φώναζαν ρυθμικά «Επικυρώστε το αποτέλεσμα» και «Σεβαστείτε τους ψηφοφόρους του Μίσιγκαν». Ένας ρώτησε: «Τι σας υποσχέθηκε ο Τραμπ;».

Η βουλευτής Ντέμπι Ντίνγκελ, Δημοκρατική από το Μίσιγκαν, χαρακτήρισε αυτή τη συνάντηση «παντελώς ανάρμοστη», σε μια συνέντευξη Τύπου μαζί με άλλους βουλευτές της Πολιτείας και προειδοποίησε ότι οι Δημοκρατικοί θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής της νίκης του Μπάιντεν.

Μέχρι στιγμής, οι απόπειρες ανατροπής του αποτελέσματος μέσω δικαστικών προσφυγών και ανακαταμετρήσεων δεν είχαν επιτυχία. Παρά τις ήττες, το επιτελείο του Τραμπ δεν εγκαταλείπει και προειδοποιεί ότι θα καταθέσει και νέες προσφυγές. Οι δικηγόροι του προέδρου υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει στα νομοθετικά σώματα (Βουλή και Γερουσία) και όχι στους κυβερνήτες ή τους υπουργούς Εσωτερικών των Πολιτειών, την τελευταία λέξη όσον αφορά τον διορισμό των μεγάλων εκλεκτόρων. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν το Κογκρέσο στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Γουισκόνσιν. Αυτές οι τρεις Πολιτείες έδωσαν τη νίκη στον Τραμπ το 2016, όμως τώρα τις κέρδισε ο Μπάιντεν. Χωρίς αυτές, οι πιθανότητες του Τραμπ να παραμείνει πρόεδρος είναι μηδενικές.

Ο νομικός σύμβουλος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είπε ότι η ομάδα του Τραμπ βρίσκεται σε «απελπιστική θέση» από νομικής άποψης. «Κανένα νομοθετικό πολιτειακό σώμα στην ιστορία της χώρας μας δεν έχει κάνει ποτέ αυτό που προφανώς εξωθεί ο Τραμπ να κάνει το Μίσιγκαν, δηλαδή να αγνοήσει το αποτέλεσμα της λαϊκής ψήφου. Δεν γίνεται», είπε στους δημοσιογράφους.

Μολονότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφέρει σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές, οι περισσότεροι εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν στο πλευρό του Τραμπ η σιωπούν. Ελάχιστοι, όπως ο γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, καταδικάζουν αυτήν την τακτική. Την Πέμπτη, σε μια ανακοίνωσή του, ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι «είναι δύσκολο να φανταστεί κάποια χειρότερη, πιο αντιδημοκρατική ενέργεια από εν ενεργεία Αμερικανό πρόεδρο».

Άλλοι, όπως οι γερουσιαστές Μπεν Σάσι και Τζόνι Ερνστ, ζήτησαν από τον Τραμπ να παρουσιάσει αποδείξεις αυτής της εκλογικής απάτης. Ο Λαμάρ Αλεξάντερ, ο οποίος αποσύρεται από την πολιτική, κάλεσε τον Τραμπ να παράσχει στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ό,τι χρειάζεται για μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. «Αν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να είναι ο Τζο Μπάιντεν ο επόμενος πρόεδρος, και φαίνεται ότι έχει πολύ καλές πιθανότητες, η κυβέρνηση Τραμπ θα έπρεπε να παράσχει στην ομάδα του Μπάιντεν όλα τα εργαλεία, τους πόρους και τις συναντήσεις που είναι αναγκαίες για να διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι έτοιμες από την πρώτη μέρα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών από το υπουργείο Υγείας

Ομπάμα: «Τον Τραμπ θα τον βγάλουν... πεζοναύτες από τον Λευκό Οίκο»

Πώς θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Εχει τελειώσει οριστικά

και διαπαντός το πράμα. Ακόμα και ο Ντεναχιου, που πήγαινε Τραμπ με χίλια (γιατί έκανε πάρα πολλά καλά για ισραήλ στην 4ετια) συνεχάρη επίσημα Μπαιντεν και μίλησαν τηλεφωνικώς εκτεταμένα για το μέλλον. Δεν ξέρουν οι Ισραηλινοί ποιος βγήκε πρόεδρος, ξέρετε εσείς καλύτερα; Μην τρελαθούμε.

Αλήθειες

Επιστολική ψήφος = νοθεία! Το ξέραν και οι δύο αυτό. Απλά ο καθένας τους περίμενε πως αυτός θα ξεγελάσει τον αντίπαλό του. Και ο χαμένος τώρα ωρύεται

E, βεβαια, αμα το λεει ο τρόμπας...

οταν ομως κερδισε, δεν υπηρχε θεμα με την επιστολικη ψηφο, ετσι;

Αν στην χώρα, που ηγειται

των "δημοκρατιών", γίνονται αυτά, σκεφτείτε, τί γίνεται στο κωλοχανειο!

Εχει ξεφυγει τελειως

Φιρι φιρι για πραξικοπημα το παει αυτος. Πιεζει Ρεπουμπλικανους σε διαφορες πολιτειες να μην αναγνωρισουν τα αποτελεσματα, τα οποια ηδη διπλο-τριπλο τσεκαριστηκαν και δεν βρεθηκε τιποτα το μεμπτο. Εχουν υποχρεωση οι σοβαροι Ρεπουμπλικανοι επιτελους να πατησουν ποδι και να τον διωξουν με τις κλωτσιες, αλλιως δεν καταλαβαινει αυτος. Μονο κακο στη χωρα του και στη δημοκρατια κανει.

Yian

Απορώ με τη λύσσα σας για το σάψαλο εδώ στην Ελλάδα... Οι δημοκρατικοί δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει τέτοιες κομπίνες σε εκλογές. Χωνέψτε το, ο Τραμπ για το νοικοκυραίο Αμερικανό ήταν ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες.

Εσύ γιατί

Τέτοια λύσσα με τον Τουρκολάγνο;;;

planet

Σου θίξαμε το φιλαράκι του Ερντογάν μαζί οι δυο τους σαν τον Χίτλερ με τον Μουσολίνι είναι. Ξεχνάς ότι ο ένας αυτοκτόνησε και τον κάψανε για να μην βρουν πτώμα και τον άλλο τον κρεμάσανε.

Αααα.....καλα !!!!

Ψυχοπαθεια σε μεγαλου βαθμού έχει ο Τραμπ! Κάποιοι να τον μαζεψουν .....δεν στέκει καλα στον εγκέφαλο!!!!

Trump ... landslide

Ακόμη και αν ο Τραμπ συνδέται με μια μεγάλη οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ, η πνευματική ένδεια κάποιων σχολιαστων εδώ μέσα, τους εμποδίζει να δουν την ζημιά που γίνεται στην Δημοκρατία και τους θεσμούς από τις αίολες νομικές εκστρατείες.

Βρηκες και ατομα

Να 'ξερες ποσο νοιαζονται ειδικα οι τραμπικοι εδω για τη δημοκρατια

''Αίολες'' τις λες εσύ

Υπάρχουν νόμοι. Και οι νόμοι των ΗΠΑ ορίζουν οτι βγάζει η καθεμία πολιτεία επίσημο αποτέλεσμα που μέχρι χτες που κοίταξα έλλειπαν πεντέξι, μετά μαζεύονται οι εκλέκτορες και μετά βγαίνει ο πρόεδρος. Δηλαδή κλασσικά τέλη Δεκεμβρίου κι όχι όταν κι όποιον θέλουν τα μμε. Και να σε ρωτήσω, εκτός που οι νόμιμες διαδικασίες είναι για σένα μάλλον λεπτομέρειες η ''Δημοκρατία'' σου τώρα βλάφτηκε; Όταν είχε βγεί ο Τράμπ κι έλεγαν τα φερέφωνα οτι η Ρωσία επηρέασε τις εκλογές,λες και μιλάμε για το Ουζμπεκιστάν, δεν ήταν τότε πλήγμα στη Δημοκρατία; Πολύ δημοκρατικός είσαι φίλε και θα σε πειράξει....Α και που είσαι. Στην οικονομία παραδέχτηκες οτι ήταν πρώτος, στην εξωτερική πολιτική είναι ο μόνος που δεν έκανε πολέμους και φίλιωσαν μέχρι και οι Ισραηλινοί με τους Άραβες, άρα; Πάντως αμα βγεί ο γεράκος και γίνουν και οι ΗΠΑ και ο πλανήτης κεραμιδαριό μη χαθείς.Να βγείς να μας λές και τότε για την ένδεια μας....

Τι δι&&&λο

Ανίκανοι είναι πια να μετρήσουν 5 ψήφους; Είπαμε τώρα...

Λευθέρης

Ο παρανοϊκός προσπαθεί να κάνει εκλογικό πραξικόπημα. Για να δούμε πω; ακριβώς θα κάψει τα όποια χαρτιά του και πόσοι Ρεπουμπλικάνοι είναι πρόθυμοι να πάνε φυλακή για το καπρίτσιο του βλαμένου..

Ο βασιλιάς (Τραμπ) πέθανε - ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ (ΣΩΡΡΑΣ)

Καθυστέρησαν μέχρι να κυκλοφορήσει η είδηση στους οπαδούς του βαψομαλλιά ότι αποφυλακίστηκε ο Σώρρας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης