Αυστρία: Πρώτη ημέρα του δεύτερου πλήρους lockdown με 5.984 νέα κρούσματα

Αυστρία: Πρώτη ημέρα του δεύτερου πλήρους lockdown με 5.984 νέα κρούσματα

Στην Αυστρία των 8,9 εκατ. κατοίκων, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του ιού έχει φτάσει τους 1.945 - Συνολικά, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 4.525 άνθρωποι από τους οποίους οι 658 βρίσκονται σε ΜΕΘ

23211160
Την πρώτη ημέρα του δεύτερου «πλήρους lockdown», που ισχύει μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, βιώνει από τα μεσάνυχτα η Αυστρία, με τα νέα, «σκληρά» περιοριστικά μέτρα να αφορούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας και ειδικότερα των κοινωνικών επαφών, τις οποίες στοχεύουν να μειώσουν στο ελάχιστο.

Όλα τα σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, το εμπόριο, όπως και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, έκλεισαν --με μερικές μόνον εξαιρέσεις-- οι άνθρωποι επιτρέπεται να βρεθούν εκτός κατοικίας μόνον για εργασία, για αγορά βασικών αγαθών, για επίσκεψη στον γιατρό, για παροχή βοήθειας σε χρήζοντες φροντίδας, για περίπατο ή για ατομική άθληση.

Η αντίθεση με τις ιδιαίτερα «θορυβώδεις» προηγούμενες ημέρες των τελευταίων αγορών πριν από το σημερινό «κλείσιμο», ήταν εμφανής σήμερα, ειδικά στη Βιέννη, με αρκετά περιορισμένες μετακινήσεις ανθρώπων προς τους τόπους εργασίας και μειωμένη την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους, ωστόσο η γενική εικόνα δεν ήταν τόσο "σιωπηρή" όσο κατά την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown στις 16 του περασμένου Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη αναφέρουν σήμερα 5.984 νέες μολύνσεις με κορωνοϊό μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τις περισσότερες από αυτές (1.230) να έχουν καταγραφεί στην 'Ανω Αυστρία, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οκτώ από τα συνολικά εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός τους ήταν κάτω από 1.000.

Ειδικότερα, υπήρχαν 826 νέες λοιμώξεις στο Σάλτσμπουργκ, 751 στην Κάτω Αυστρία, 737 στην Καρινθία και 700 στη Βιέννη, η Στυρία ανέφερε 545 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, το Φόραλμπεργκ 295 και το Μπούργκενλαντ 178.

Πιο σημαντικός, ωστόσο, θεωρείται ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 527.

Κλείσιμο
Από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία (με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους) , ο συνολικός αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του ιού έχει φτάσει σε 1.945, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 4.525 άνθρωποι, από τους οποίους οι 658 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το δεύτερο «πλήρες lockdown» -- με ισχύ από τα προηγούμενα μεσάνυχτα και μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Δεκεμβρίου-- είχε ανακοινώσει το περασμένο Σάββατο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, με στόχο την αποτροπή υπερβολικής επιβάρυνσης του ήδη υπερφορτωμένου αυστριακού συστήματος υγείας, μέσα από την επιδιωκόμενη δραστική ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας στη χώρα.

Το «πλήρες lockdown» προβλέπει επέκταση σε όλο το εικοσιτετράωρο, της απαγόρευσης εξόδου που ίσχυε μεταξύ 20.00 και 6.00 στη διάρκεια του «μερικού Lockdown» (από 3ης Νοεμβρίου έως χθες), με εξαίρεση τη μετάβαση στην εργασία, την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών, την επίσκεψη σε γιατρό, την παροχή στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη σωματική ή ψυχική αναψυχή.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, κλειστά παραμένουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα της καθημερινής ανάγκης, όπως τροφίμων, καλλυντικών, καθώς επίσης φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, τράπεζες, ταχυδρομεία, περίπτερα.

Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, με τη διδασκαλία να γίνεται εξ αποστάσεως, ενώ για γονείς που εργάζονται παρέχεται η δυνατότητα για φροντίδα και εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών σε σχολεία και νηπιαγωγεία που παραμένουν ανοικτά για μικρές ομάδες, ανάλογα με τη ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Online «πόλεμος» για τη φωτογράφιση του Χάρι Στάιλς με φόρεμα και την «επίθεση» από δεξιά ακτιβίστρια 

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά - Έρχεται ο αντικυκλώνας «ΩΜΕΓΑ εμποδιστής» με κρύο και βροχές

Πόλεμος στο ΕΣΥ: Οι 14 πιο κρίσιμες ημέρες - «Θερίζει» ο ιός στις ηλικίες 40-65
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης