CEO Twitter για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Μπλόκο σε πάνω από 300.000 fake news - Τα 50 του Τραμπ

CEO Twitter για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Μπλόκο σε πάνω από 300.000 fake news - Τα 50 του Τραμπ

Ο Τζακ Ντόρσεϊ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία, ώστε να διαφυλάξει την ακεραιότητα των ειδήσεων που προέκυπταν από τις αναρτήσεις

dorsey
Το ποσοστό που μπορούν να επηρεάσουν πλέον τα social media ακόμη και τις εκλογές της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη, των ΗΠΑ, αποτυπώνουν τα στοιχεία που ανέφερε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο CEO του Twitter. Ο Τζακ Ντόρσεϊ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι υπήρξαν πάνω από 300.000 προειδοποιήσεις για μηνύματα που αφορούσαν πιθανά fake news, εκ των οποίων τα 50 είχε αναρτήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Στην «ανάκριση» των Αμερικανών γερουσιαστών υποβλήθηκαν τόσο ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όσο και ο CEO της Google, Sundar Pichai. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο ρόλος των Social Media στις αμερικανικές εκλογές.

Dorsey admits it was ‘wrong’ to censor Hunter Biden story, NY Post


Το Twitter αντιμετώπισε αναμφισβήτητα την περισσότερη κριτική, καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να χαρακτηρίζει tweets από τον πρόεδρο που ισχυρίζονται ότι η απάτη των ψηφοφόρων είναι «παραπλανητική».

Ο Dorsey αποκάλυψε ότι περίπου 300.000 tweets που σχετίζονται με τις εκλογές έλαβαν την «παραπλανητική» ετικέτα μεταξύ 27 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, η οποία ανέρχεται σε περίπου 0,2% των tweets που σχετίζονται με τις εκλογές. Περισσότερα από 50 από αυτά προέρχονταν από τον ίδιο τον Τραμπ.

Κλείσιμο
«Πριν από τις εκλογές του 2020, πραγματοποιήσαμε σημαντικές βελτιώσεις στις πολιτικές μας για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών. Ειδικότερα, φέτος, ενημερώσαμε την πολιτική μας για την ακεραιότητα των πολιτών για να επιβάλουμε πιο ολοκληρωμένα την επισήμανση ή την κατάργηση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών», ισχυρίστηκε ο Dorsey.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε την ΚΥΑ για τη λειτουργία της αγοράς - Ποια είδη μπορούν τελικά να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Συμπλοκές σε σταθμό Λαρίσης και Σεπόλια - Πάνω από 100 προσαγωγές σε όλη την Αθήνα

Πολυτεχνείο: «Ήρθα μόνη, με μάσκα να αφήσω δύο λουλούδια και μου βάλανε πρόστιμο 300 ευρώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης