Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το Τέξας η πρώτη πολιτεία που ξεπέρασε το 1.000.000 κρούσματα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το Τέξας η πρώτη πολιτεία που ξεπέρασε το 1.000.000 κρούσματα

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως

vretania
Το Τέξας έγινε χθες Σάββατο η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων και έχει καταγράψει περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στο Τέξας η άνοδος των νέων κρουσμάτων Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κυρίως στις κομητείες Χάρις, Ντάλας και Ελ Πάσο, βάσει των εκτιμήσεων του Reuters. Η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας, με την πόλη του Ελ Πάσο να μετατρέπει ένα συνεδριακό κέντρο σε νοσοκομείο εκστρατείας.

Αν το Τέξας ήταν χώρα, θα ήταν η δέκατη πλέον πληγείσα από την Covid-19 παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ καταγράφονται κατά μέσο όρο περίπου 8.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά .

Στο Τέξας εντοπίζεται περισσότερο από το 10% των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτεία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων. Ακολούθησε το Ιλινόι, που έχει τους μισούς κατοίκους.

Η Καλιφόρνια, η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε τα 600.000 κρούσματα Covid-19 τον Αύγουστο, βρίσκεται λίγο πίσω από το Τέξας σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας ανέφερε τις τελευταίες επτά ημέρες περίπου 30.000 μολύνσεις από κορωνοϊό, με τον συνολικό τους αριθμό στην Καλιφόρνια να ανέρχεται πλέον σε περισσότερες από 950.000.Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου εντοπίζεται το 33% των κρουσμάτων στην πολιτεία, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, 7.118 ως τις 5 Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την Covid-19, με περισσότερα από 9,8 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 230.000 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί πανηγυρίζουν την εκλογή Μπάιντεν - Φωτογραφίες και βίντεο

Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα κάνουμε με τον Μπαχτσελί πικ νικ στα Βαρώσια στις 15 Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε από το γκολφ και βρήκε πάρτι υπέρ του Μπάιντεν έξω από τον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης