Κορωνοϊός – Γαλλία: Το Παρίσι απαγορεύει delivery και take away μετά τις 10 το βράδυ

Κορωνοϊός – Γαλλία: Το Παρίσι απαγορεύει delivery και take away μετά τις 10 το βράδυ

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού – Θα απαγορευτεί επίσης  η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους βραδινές ώρες

paris_eiffel_c
Σε πιο αυστηρά μέτρα προχωρά το Παρίσι, που απαγορεύει τις υπηρεσίες delivery και take away από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί για να περιορίσει τη διάδοση της πανδημίας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο Παρασκευή, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι θα απαγορευτεί και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους τις βραδινές ώρες.

Ήδη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επιβάλλει lockdown στη χώρα, κλείνοντας τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και επιβάλλοντας περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα, η Γαλλία καταγράφει πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις την ημέρα, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σε καθεστώς πίεσης.

Τα εστιατόρια, που έχουν κλείσει, επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες take away και delivery ωστόσο κάτι τέτοιο θα περιοριστεί στην πρωτεύουσα, με τις αρχές να επιχειρούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική διάδραση.

Η δήμαρχος της πόλης Άν Χινταλγκό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι όταν πολίτες δεν παίζουν με τους κανόνες και βάζουν τη ζωή των πολλών σε κίνδυνο, χρειάζονται νέοι περιορισμοί, προειδοποιώντας για νέα μέτρα στην πώληση φαγητών και ποτών.

Ήδη, πηγές της γαλλικής κυβέρνησης σημειώνουν ότι στο Παρίσι γίνονται πάρτι και ιδιωτικά γεύματα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον περιορισμοί.

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 40.558 νέες μολύνσεις και 385 θανάτους λόγω κορωνοϊού.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι αριθμοί: 2917 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 187 διασωληνωμένοι, 29 νεκροί

Πώς θα λάβουν αποζημίωση το 20% του ενοικίου για το Νοέμβριο 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Lockdown: Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που κλείνουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης