Επίθεση στη Βιέννη: Συνελήφθησαν 2 νεαροί άνδρες στην Ελβετία

Επίθεση στη Βιέννη: Συνελήφθησαν 2 νεαροί άνδρες στην Ελβετία

Οι δύο άνδρες 18 και 24 ετών συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές» - Η ομοσπονδιακή αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ερευνούν τους πιθανούς δεσμούς του δράστη με την Ελβετία

23373949
Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τζιχαντιστική επίθεση στη Βιέννη  , ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Από τις έρευνες της αστυνομίας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τhου καντονιού της Ζυρίχης.

"Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι αρχές της Ελβετίας, κυρίως η αστυνομία της Ζυρίχης, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν την πιθανή διασύνδεση της χώρας με την τζιχαντιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρα στη Βιέννη.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών εξετάζουν επί του παρόντος τους πιθανούς δεσμούς με την Ελβετία, σε στενή συνεργασία με τις αρχές των καντονιών και της Αυστρίας» ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών, η Ιζαμπέλ Γκραμπέρ.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Ζυρίχης ανακοίνωσε ότι συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, «αν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Βιέννη έχουν κάποια σχέση με το καντόνι της Ζυρίχης». «Η ομάδα των ειδικών της αστυνομίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε στενή επαφή με τους διαφόρους εταίρους, κυρίως στη Βέρνη και τη Βιέννη», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Οι αρχές δεν έδωσαν ωστόσο καμία διευκρίνιση σχετικά με αυτούς τους «δεσμούς» που ερευνούν.

Η πρόεδρος της Ελβετίας Σιμονέτα Σομαρούγκα εξέφρασε νωρίτερα την αλληλεγγύη της προς την Αυστρία και τη Γαλλία, τονίζοντας ότι καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατία και κάθε πράξη βίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Super League 1 live: Παναθηναϊκός-Απόλλων 0-0 (Α' ημίχρονο)

Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ «κατρακύκλησε» η τουρκική λίρα

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας» λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης