Επίθεση στη Βιέννη: Δείτε το δράστη ζωσμένο με εκρηκτικά πριν χτυπήσει τη συναγωγή

Επίθεση στη Βιέννη: Δείτε το δράστη ζωσμένο με εκρηκτικά πριν χτυπήσει τη συναγωγή

Ο δράστης ανατινάχθηκε - Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ  - Υπάρχουν και άλλοι συνεργοί διάσπαρτοι στην πόλη - Πληροφορίες ότι κρατούσαν ομήρους πριν την επίθεση

vienni2-drastis
Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης.

Στόχος έγινε η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά. Ωστόσο η αστυνομία πιστεύει πως δεν έδρασε μόνος του καθώς επιθέσεις εκδηλώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, με τις αρχές να πιστεύουν πως έως και 7 τρομοκράτες είναι διασκορπισμένοι μεσα στην πόλη.

Την πληροφορία για πολλούς δράστες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, ο οποιος τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Κλείσιμο
Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρομοκράτες.  Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πριν την επίθεση κρατούσαν ομήρους σε γειτονικά καφέ και εστιατόρια, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.



Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στη Βιέννη: Βίντεο - σοκ με εκτέλεση εν ψυχρώ - Νύχτα τρόμου, κατέβηκε ο Στρατός

Συγκλονιστική μαρτυρία ομογενή από τη Βιέννη: Κοντά σε ελληνική εκκλησία το μακελειό - Εγκλωβισμένοι σε εστιατόριο φίλοι μου




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης