Μήνυμα Μπορίσοφ για κορωνοϊό: Τηρείτε τα μέτρα!

Μήνυμα Μπορίσοφ για κορωνοϊό: Τηρείτε τα μέτρα!

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας που είναι θετικός στον κορωνοϊό στέλνει το δικό του μήνυμα τους πολίτες – Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

borisoff
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που λαμβάνει θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό στο σπίτι του αφού βρέθηκε θετικός στην ασθένεια, ζήτησε από τους Βούλγαρους να τηρούν τα μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας covid-19 και να μείνουν ασφαλείς, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έφτασε σήμερα σε επίπεδο ρεκόρ.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ έγραψε στο Facebook ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του και ότι εξακολουθεί να νιώθει γενική αδιαθεσία, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός από το σπίτι.

“Λαμβάνω θεραπεία όπως κάθε Βούλγαρος που πρέπει να μείνει στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία μας, υπό την ηγεσία των γιατρών μας που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, θα ξεπεράσει αυτή την δοκιμασία. Ακολουθείστε τους κανόνες και μείνετε ασφαλείς!”, τόνισε.

Ο Μπορίσοφ βρέθηκε θετικός στην covid-19 την Κυριακή.

Σήμερα η Βουλγαρία ανακοίνωσε 2.243 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μέχρι στιγμής. Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί 40.143 κρούσματα covid-19 και 1.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Στη χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αρχές καλούν τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και σωστής υγιεινής. Κάποιες πόλεις έχουν κλείσει μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» με το Oruc Reis: Έπλευσε προς Αίγυπτο, έκανε στροφή και επιστρέφει

Ηράκλειο: «Τι έκανες ρε Μάνο» - Η κραυγή της αδερφής του 51χρονου μητροκτόνου

«Ήθελα να νιώσω μητέρα, ζητώ συγγνώμη» λέει στο protothema.gr η 33χρονη που άρπαξε τη Μαρκέλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης