Κουρτς κατά Τουρκίας: Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ

Κουρτς κατά Τουρκίας: Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μακρόν μετά τη λεκτική επίθεση από τον Ερντογάν

kourts
Στο πλευρό του Γάλλου προέδρου τάχθηκε και ο καγκελάριος της Αυστρίας, μετά τις προσβολές από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «ψυχοπαθή» και «Ναζί» τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την υποστήριξή του στη Γαλλία, με μήνυμά του στο Twitter, με το οποίο επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Αυτές οι ύβρεις δείχνουν ξανά ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αυστριακός καγκελάριος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τη Γαλλία».

Σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε οικονομικό πόλεμο στη Γαλλία, καλώντας σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της.

«Σταματήστε να αγοράζετε γαλλικά προϊόντα» κάλεσε τους Τούρκους πολίτες ο Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι ευθύνεται για επιθέσεις κατά μουσουλμάνων, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ψυχίατρο.

Κλείσιμο
«Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του Γάλλου προέδρου, που έχει ανάγκη για ψυχιατρικό έλεγχο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 715 τα νέα κρούσματα - 95 διασωληνωμένοι

Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Η Τουρκία σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Τεράστια ανακάλυψη από τη NASA: Βρέθηκε νερό στη Σελήνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης