Κορωνοϊός: Λιγότεροι από το 4% των κατοίκων της Ουχάν έχουν αντισώματα

Κορωνοϊός: Λιγότεροι από το 4% των κατοίκων της Ουχάν έχουν αντισώματα

Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία

china_wuhan
Λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της κινεζικής πόλης Ουχάν, του αρχικού επικέντρου της πανδημίας, εμφάνισε αντισώματα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στα σχετικά τεστ που διενεργήθηκαν, σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες.

Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι, χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία («αγέλης») σε ένα πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν μακρόχρονα αντισώματα με φυσικό τρόπο.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τονγκτζί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Κανένας συμμετέχων δεν είχε μόνο αντισώματα IgΜ, ενώ το 3,2% είχαν αντισώματα IgG. Μόνο το 0,7% είχαν και τα δύο είδη αντισωμάτων. Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών (4,4%) έναντι των προαστίων και της πέριξ επαρχίας (2,9%). Περισσότερες γυναίκες είχαν αντισώματα (4,4%) έναντι των ανδρών (3,3%), ενώ το ποσοστό αντισωμάτων αυξανόταν με την ηλικία και στα άτομα άνω των 60 ετών έφθανε το 9,2%.

Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι, όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα διαγνωσμένα μέσω μοριακών τεστ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόταση για αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς στη σκιά των CoCos - Το σενάριο να περάσει η κυριότητα στο Δημόσιο

«Μαύρο» ρεκόρ με 118 νέες εισαγωγές ασθενών σε ένα 24ωρο - Τα τρία νέα μέτρα για να μην γίνει lockdown

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός έξω από τον Άγιο Δημήτριο - Παρενέβη η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης