LIVE

Κορωνοϊός

Άσλεϊ Μπάιντεν: Το «αντίδοτο» της Ιβάνκα Τραμπ

kores-biden-trump-arthro

Μοναχοκόρη του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν, για οκτώ χρόνια δεύτερη κόρη των ΗΠΑ, παλαίμαχο party animal, σχεδιάστρια μόδας, παντρεμένη και με βαθιά πίστη πως το καλό θα νικήσει. Η 39χρονη Άσλεϊ Μπάιντεν είναι καθόλα έτοιμη να διαδεχτεί την Ιβάνκα Τραμπ στο ρόλο της Πρώτης Κόρης της Αμερικής, αν το θελήσει ο Θεός και κυρίως ο λαός

Οκτώ ημέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές η κόρη του υποψήφιου των Δημοκρατικών θα έπρεπε λογικά να ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με την προεκλογική καμπάνια του πατρός της. Να δίνει ομιλίες, να συσπειρώνει ψηφοφόρους, να κάνει σε κάθε ευκαιρία δημόσιες εμφανίσεις κερδίζοντας λεπτά τηλεοπτικής δημοσιότητας και θετικά mentions στα κοινωνικά δίκτυα. Στην πραγματικότητα η Άσλεϊ Μπάιντεν είναι μάλλον περισσότερο εσωστρεφής και ήπια στις δημόσιες παρεμβάσεις της απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς από μια 39χρονη γυναίκα που πιθανότατα – σύμφωνα με τις ευοίωνες για τον Μπάιντεν δημοσκοπήσεις- θα διαδεχτεί τη συνομήλική της Ιβάνκα Τραμπ στο πόστο της Πρώτης Κόρης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όχι, η Άσλεϊ Μπάιντεν δεν είναι ούτε αδιάφορη, ούτε απολιτίκ. Είναι απλώς ένα κορίτσι που γαλουχήθηκε με νανουρίσματα τις προεκλογικές ομιλίες του πατέρα της και ανατράφηκε σε ένα σπίτι όπου η πολιτική σερβιριζόταν στο οικογενειακό τραπέζι για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Είναι με άλλα λόγια μια γυναίκα που γνωρίζει πως είτε βροντοφωνάξει, είτε σιωπήσει δεν μπορεί να αποδράσει από το πεπρωμένο της. Δε συμμετέχει απλώς. Είναι η προεκλογική καμπάνια του πατέρα της – ή τουλάχιστον ένα γενναίο κομμάτι της μαζί με τη σύζυγο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζιλ Μάιντεν και τον εν ζωή γιο του Χάντερ.

Το 1987 η Άσλεϊ Μπάιντεν ήταν μόλις 7 ετών. Όμως είχε ήδη πάρει στα σοβαρά το ρόλο της ως μέλος μιας από τις διασημότερες πολιτικές οικογένειες των ΗΠΑ. Είτε στην αγκαλιά του εκλιπόντος σήμερα αδελφού της Μπο, είτε κρατώντας σφιχτά στο ένα χέρι της εκείνο του πατέρα της και στο άλλο το αγαπημένο της παιδικό παιχνίδι, είτε ξέπνοη και κοιμισμένη στο πίσω κάθισμα κάποιου αυτοκινήτου η Μπάιντεν παρακολούθησε τη βραχεία και άδοξη προεκλογική καμπάνια του πατέρα της που διήρκεσε μόλις τρεις μήνες. Ο Τζο Μπάιντεν, 44 ετών τότε, ενσάρκωνε το απόλυτο αουτσάιντερ που διέθετε όμως τη δυναμική για να αναδειχτεί σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Τελικά, οι μεγαλοστομίες του έφεραν το πρόωρο τέλος της υποψηφιότητάς του, πριν ακόμα το ξεκίνημα των προκριματικών εκλογών, και ο ίδιος έμεινε στην ιστορία ως ένας – ο κοντύτερος μάλλον – από τους επτά νάνους του Δημοκρατικού κόμματος, όπως τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν επιτιμητικά τους τότε υποψήφιους – για την ιστορία το χρίσμα έλαβε ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Δουκάκης που ηττήθηκε τελικά κατά κράτος από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Βεβαίως, η μικρή Μπάιντεν ποσώς ανησυχούσε τότε εάν ο πρόγονός της θα κατάφερνε ποτέ να κατακτήσει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ. Περισσότερο από τις πολιτικές φιλοδοξίες του πατέρα της την ερέθιζε και τη συγκινούσε το δράμα που ζούσαν τα δελφίνια. Η πληροφορία που είχε πάρει από το σχολείο, πως δηλαδή τα θηλαστικά εγκλωβίζονταν σε αλιευτικά δίχτυα τόνων με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους κατά εκατοντάδες την κινητοποίησε τόσο, ώστε ανάγκασε τον πατέρα της να αναδείξει το θέμα στη Γερουσία. Και μάλιστα με απτό αποτέλεσμα, αφού στην ευαισθησία της κόρης του αποδίδει ο Μπάιντεν το νόμο για την προστασία των δελφινιών που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το 1990. Πριν ακόμα τελειώσει το δημοτικό σχολείο η Άσλεϊ Μπάιντεν είχε κάνει την πρώτη εμφάνιση και την πρώτη εισήγησή της στο αμερικανικό Κογκρέσο ή αλλιώς στο δεύτερο σπίτι του πατέρα της. Στην παιδιόθεν ακτιβιστική δράση της περιλαμβάνονται ακόμα οι επιστολές που έστελνε σε εταιρίες καλλυντικών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν ζώα για τη δοκιμή και τον έλεγχο των προϊόντων τους. Η Άσλεϊ Μπάιντεν από παιδί είχε επιλέξει το ρόλο του θηλυκού Δαβίδ. Ήταν αποφασισμένη να τα βάλει με τους Γολιάθ αυτού του κόσμου. Βεβαίως, σύντομα μπορεί να έχει έναν τέτοιο μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

000_1PH2ML


Αν κάτι έχει μάθει η Άσλεϊ Μπάιντεν από τον πατέρα της είναι να μην τα παρατά ποτέ. Ακόμα και όταν όλα τα προγνωστικά είναι εις βάρος της. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτό είναι ένα μάθημα που πήρε από τον μπαμπά Τζο ή από τον πολιτικό Μπάιντεν. Η γεννημένη το 1981 Αμερικανίδα – είναι το μόνο παιδί που απέκτησαν μαζί ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν – δε γνώρισε ποτέ τον Μπάιντεν εκτός πολιτικής. Από το 1973 έως το 2009 υπηρέτησε αδιάλειπτα ως Γερουσιαστής του Ντελάγουερ, κατόπιν εξελέγη Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για δύο θητείες, σήμερα με τους ώμους του να βαραίνουν όχι μόνο από τα χρόνια αλλά και από τις αποτυχημένες προσπάθειές του έφτασε να διεκδικεί την προεδρία της χώρας του. Η κόρη του που μέχρι το 2019 εργαζόταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στις δικαστικές υπηρεσίες του Ντελάγουερ και εξακολουθεί να ασχολείται με τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος δεν ήταν απλώς έτοιμη από καιρό. Είχε προγραμματιστεί για να να ανταποκριθεί στη στιγμή που ο πατέρα της θα κοιτούσε στα μάτια το απωθημένο του: την προεδρία των ΗΠΑ.

Άλλωστε από τη γέννησή της η ίδια υπήρξε η τέλεια ενσάρκωση της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή που αναζητούσε τότε ο Τζο Μπάιντεν. Το Δεκέμβριο του 1972, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά Γερουσιαστής, η πρώτη σύζυγός του Νίλια και η κόρη του Ναόμι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και οι δύο γιοι του, Μπο και Χάντερ, όμως επιβίωσαν σοβαρά τραυματισμένοι. Για τρία χρόνια ο Μπάιντεν έζησε βυθισμένος σε βαρύ πένθος. Μέχρι που ο αδελφός του οργάνωσε ένα blind date με την Τζιλ Τρέισι Τζέικομπς. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και πέντε συνολικά προτάσεις γάμου, πριν τη συνειδητή απόφασή τους να πιάσουν το νήμα της ζωής από την αρχή. Παντρεύτηκαν το 1977 και ο ερχομός στην ζωή της κόρης τους τέσσερα χρόνια αργότερα επαλήθευσε τη σοφία της απόφασής τους. Αν ο Τραμπ λατρεύει την κόρη του – και δεξί χέρι του στη διακυβέρνηση – Ιβάνκα, ο Μπάιντεν θεωρεί την Άσλεϊ θεόσταλτο σημάδι.

Στο συνέδριο των Δημοκρατικών που φέτος ελέω πανδημίας πραγματοποιήθηκε με τη διαμεσολάβηση του διαδικτύου η Άσλεϊ Μπάιντεν προλόγισε τον πατέρα της μαζί με τον αδελφό της Χάντερ. «Θα είναι σκληρός, προστατευτικός και πιστός στις αρχές του. Θα είναι ο χειρότερος εχθρός που έχει συναντήσει ποτέ οποιοσδήποτε νταής», είπε μεταξύ άλλων. Επισήμανε ακόμα πως ο Τζο Μπάιντεν είναι ο άνθρωπος που αν του δώσεις τον αριθμό σου και του πεις ότι χρειάζεσαι τη βοήθειά σου, θα σου τηλεφωνήσει για να μάθει τι σου συμβαίνει. Γιατί ακόμα και τις φορές που ο Joy B, όπως τον προσφωνούσε όταν ήταν μικρή, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη φυσική παρουσία κοντά στη μοναχοκόρη του φρόντιζε να είναι παρών με όποιο τρόπο μπορούσε. Κι η αλήθεια είναι πως υπήρξαν φορές που και η ίδια χρειάστηκε τη βοήθεια, ίσως και την παρέμβασή του. Η Άσλεϊ Μπάιντεν, η οποία παρεμπιπτόντως έχει αυταπόδεικτες εξωτερικές ομοιότητες με τον πατέρα της, θα μπορούσε να είναι το αρχέτυπο της καλής κόρης. Ειδικά συγκρινόμενη με την εξουσιομανή νυν Πρώτη Κόρη, Ιβάνκα Τραμπ. Και ίσως και να ‘ναι. Πια.

Τα φοιτητικά χρόνια

Στα φοιτητικά χρόνια της λέγεται πως υπήρξε party animal πλήρους απασχόλησης. Το 2002 μάλιστα έφτασε να συλληφθεί στο Σικάγο μαζί με δύο φίλους της με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικό όργανο. Η κράτησή της διήρκεσε μόλις λίγες ώρες, ωστόσο η εν λόγω ιστορία θα την ακολουθεί για πάντα. Όπως και μία άλλη, ακόμα πιο ομιχλώδης που έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα New York Post – συμφερόντων Ρούπερτ Μέρντοχ – το 2009. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώην σύντροφος της Μπάιντεν είχε προσεγγίσει δημοσιογράφους της εφημερίδας με σκοπό να τους πουλήσει βίντεο στο οποίο η κόρη του τότε Αντιπροέδρου εμφανιζόταν να κάνει χρήση κοκαΐνης στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι. Η τιμή εκκίνησης για την πώληση του εν λόγω βίντεο ήταν 2 εκατομμύρια δολάρια. Με διαπραγμάτευση έπεσε στις 400 χιλιάδες, όμως τελικά η εφημερίδα δεν αγόρασε ποτέ το επίμαχο υλικό. Αυτό καθόλου βέβαια δεν την εμπόδισε να δημοσιεύσει την είδηση αναφέροντας μάλιστα πως η Μπάιντεν γνώριζε ότι βιντεοσκοπούνταν αλλά δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη νηφαλιότητα, ώστε να το εμποδίσει. Λίγες ημέρες αργότερα ξεφύτρωσε μία ακόμα ιστορία για την Άσλεϊ Μπάιντεν που αφορούσε στη σύλληψή της το 1999 στη Νέα Ορλεάνη για παράνομη κατοχή μαριχουάνας. Το επαπειλούμενο σκάνδαλο ξεπεράστηκε γρήγορα. Βεβαίως, τον τελευταίο χρόνο έχει αξιοποιηθεί ξανά ως όπλο πολιτικής προπαγάνδας των αντιπάλων του Μπάιντεν. Όμως η κόρη του έχει προ πολλού κρεμάσει τα παπούτσια της στον έκλυτο, έκδοτο στις καταχρήσεις βίο.

Αφού τελείωσε τις σπουδές της στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην κοινωνική εργασία και δούλεψε ένα φεγγάρι ως σερβιτόρα σε πιτσαρία, η Άσλεϊ Μπάιντεν αφιέρωσε τον εαυτό της στο κοινό καλό. Για δεκαπέντε χρόνια δούλεψε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Ντελάγουερ οργανώνοντας προγράμματα για παιδιά και νέους ενώ κατόπιν μεταπήδησε στις δικαστικές υπηρεσίες της περιοχής. Με πατέρα πολιτικό και μητέρα καθηγήτρια δημόσιου σχολείου η Μπάιντεν παραδέχεται πως δε θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο παρά μια δουλειά με κοινωφελές αντίκρυσμα και θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Το 2009 ο αδελφός της Μπο – πέθανε το 2015 σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο – της γνώρισε τον ωτορινολαρυγγολόγο και πλαστικό χειρουργό Χάουαρντ Κρέιν, με τον οποίο παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα. Ο θάνατος του αδελφού της ήταν για εκείνη ένα συντριπτικό γεγονός. Άλλωστε τόσο ο Μπο όσο και ο Χάντερ ήταν οι φύλακες-άγγελοι της αδελφής τους αλλά και ένα πρώτης τάξεως υποκατάστατο της πατρικής φιγούρας στα διαστήματα που η πολιτική κρατούσε τον Μπάιντεν μακριά από την εστία του.

Η εταιρεία ρούχων

Για να τιμήσει τη μνήμη του αδελφού της η Άσλεϊ Μπάιντεν δημιούργησε μια εταιρία ρούχων – ναι, τα κοινά της με την Ιβάνκα Τραμπ δεν έχουν τελειωμό, αφού και εκείνη διαφέντευε το δικό της fashion brand πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. «Ο Μπο ήταν το τόξο μου. Η ασθένειά του με γονάτισε. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω μπροστά, να προχωρήσω, να στοχεύσω με το τόξο μου στα όνειρά μου», έχει πει για τις καταβολές της φίρμας Livelihood, η οποία αξιοποιεί ποσοοστό 10% των εσόδων της για αγαθοεργίες. Αυτή την περίοδο η εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή hoodies βρίσκεται σε διαδικασία rebranding. Όπως μάλλον και η ίδια η Άσλεϊ Μπάιντεν. Άλλωστε μετά από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ίσως χρειαστεί να επινοήσει από την αρχή τον εαυτό της, για να γίνει από μοναχοκόρη του Joy B, πρώτη κόρη των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια να μπει στα παπούτσια – και τα γραφειοκρατικά λημέρια - της Ιβάνκα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Αμερικάνος

Καλή επιτυχία στον μεγάλο ηγέτη Τραμπ

9 μείνανε, ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα, Tramp 2020

Ρε δημοσιογράφε δεν τραβάει το subject, να τραβάς από τα σκουπίδια σκουριασμένα κονσερβοκούτια να τα γυαλίζεις και να προσπαθείς να τα περάσεις σαν χρυσά δισκοπότηρα είναι κωμικό. Εντάξει καταλάβαμε ότι γουστάρεις Μπιντεν χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί αλλά και η ανωμαλία ανθρώπινη αδυναμία είναι όποτε χαλάλι σου. Αλλά δικέ μου η φαμίλια είναι μπουρδελέ, όταν πέθανε ο ένας γιος του ο άλλος γιος του την έπεσε στην κουνιάδα του την γυναίκα του μακαρίτη και όταν το έμαθε ο Μπαιντεν και η γυναίκα του του έδωσαν τις ευχές τους. Η οικογένεια είναι φουλ σε σεξοανωμαλιες και ναρκωτικά σκληρά ! Τέλος πάντων καμία σχέση με το άρχοντα Τραμπ και την οικογένεια του, Όλα τα παιδιά του καθαρά, μετρημένα, χωρίς σκάνδαλα με ανώτερες σπουδές και όλα στη δουλειά από μικρά. Όσο για το αποτέλεσμα ο Τραμπ δεν χάνει, οι πιθανότητες ο ήλιος να αρχίζει να ανατέλλει από Δύση είναι πιο πιθανές από το να χάσει τις εκλογές ο Τραμπ. Τους έχει στο τσεπάκι του γιατί φίλε στο Αμέρικα ο κόσμος δεν τρώει σανό. Φιλικά

@

Τα παιδιά του τραμπ καθαρά;; Καλά!! Πάντως για εξηγα πως ο Τραμπ έχει το 20% των νεκρών από κορωνοιο αλλά το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Και για εξηγα τι κάνει για να ηρεμήσει τον ερντογαν; Τίποτα. Από την συρια τα μάζεψε και έφυγε τρέχοντας όταν μπήκε ο ερντογαν χωρίς καν να το πει στους Αμερικανούς. Ο τραμπ είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορια της Αμερικής!

American Top Commander

Αυτό θα πει αμερόληπτος δημοσιογράφος.Το καλό θα νικήσει!!!Δηλαδή η κόρη του sleepy Joe είναι το καλό και η κόρη του Trump το κακό!!! Αχαχαχα

@

Καλύτερα sleepy joe παρά creepy Donald (ο οποίος είπε σε συνέντευξη στην τηλεόραση με την ιβανκα δίπλα του ότι αν δεν ήταν κόρη μου θα την είχα γκομενα... κοιτάξτε τι ωραία πόδια που έχει!!!!).

Τεταρτοκοσμικος πολιτης

Κουκλαρα !

Μπα

Ολόκληρο άρθρο παραλήρημα για τη Πρώτη Κόρη ! ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΩΤΟ ΓΙΟ» πούμε χει γίνει ΔΙΑΣΗΜΟΣ στην Αμερική, ΜΟΥΟΥΟΥΓΚΑ ΣΤΟ ΠΘ ! 😝🤣😂 Έεεετσι, δώστε ΣΑΝΟ στους ελλαδιστανους

Χεχ

Από την μια είναι η "παλαίμαχο party animal, σχεδιάστρια μόδας, παντρεμένη και με βαθιά πίστη πως το καλό θα νικήσει". Από την άλλη η Ιβάνκα ξεσκίζει τον ...μη πω... στην δουλειά, ξεκίνησε να δουλεύει από τα 16 στις επιχειρήσεις του μπαμπά, διαχειρίζεται τώρα την επιχείρηση των 15.000 εργαζομένων, έμαθε πως λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τα βγάλεις, και πατάει με τα πόδια στην γη γνωρίζοντας πως life is bitch και δεν ίσχυει πως το καλό κερδίζει πάντα. Βγάλε συμπέρασμα τώρα.

Dr.

Ο μόνος που άξιζε από τα παιδιά του Μπάιντεν ήταν ο Μπο, ο γιος του που χάθηκε πολύ νέος από καρκίνο στον εγκέφαλο. Ο Χάντερ είναι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη, και η Άσλει πρώην ρεμάλι που τώρα υποτίθεται ότι είδε το φως το αληθινό. Καμία σχέση με την Ιβάνκα Τραμπ, για την οποία ισχύουν όσα είπες.

Κουβέντα για τον γιό

Ο γιός του Μπάϊντεν είναι πρεζόνι ολκής αλλά δεν βιάβασα τίποτα στις εφημερίδες. Γιατί το καλύπτουν ;

Α

Και με σοβαρες καταγγελιες περί αναμιξης με Ρωσους ... Η πολιτική βρομαει

Πολύ...

...Fox News και AON βλέπετε... Που ειδικεύονται σε θεωρίες συνωμοσίας...

Εβραιικη ανωμαλία

Οχι μόνο πρεζόνι αλλα και παιδεραστής, αλλά τον καλύπτουν τα Εβραιικα ΜΜΕ

Νάνσυ

Γιατί είναι πολλά τα λεφτά που πληρώνουν οι Ρώσοι, Κινέζοι, Ιρανοί κ.λ.π για να βγει η μαριονέτα, ο Μπάϊντεν επειδή τον έχουν στο χέρι και θα τον χορεύουν όπως θέλουν αυτοί. Αλλοίμονο σε όσους δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, ποιος πληρώνει και γιατί!

@

Ιβάνκα δαγκωτό.

Κάτω του μετριου

Η Τράμπενα είναι μακράν ομορφότερη.Δεν υπάρχει σύγκριση.

@

Με τόση πλαστική φυσικά!!

Dimitrios Los

αν το θελήσει ο Θεός και κυρίως ο λαός ... Κυριε Μπουρουση, η δημοσιογραφια πρεπει να ειναι ανεξαρτη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης