Κορωνοϊός - Σε κόκκινο συναγερμό η Τσεχία: Ρεκόρ με πάνω από 15.200 κρούσματα

Κορωνοϊός - Σε κόκκινο συναγερμό η Τσεχία: Ρεκόρ με πάνω από 15.200 κρούσματα

Ολλανδία και Αυστρία στέλνουν αναπνευστήρες για τα νοσοκομεία της Τσεχίας - Ρεκόρ κρούσματων και στη Σλοβακία

tsexia_ambulance
Η Τσεχία ανακοίνωσε 15.252 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τότε ξεκίνησε η πανδημία, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη γρηγορότερη εξάπλωση της covid-19 στην Ευρώπη.

Συνολικά στην Τσεχία - μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων - έχουν καταγραφεί 238.323 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σήμερα σε 1.971, με τους 126 εξ αυτών να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ευχαρίστησε τις κυβερνήσης Αυστρίας και Ολλανδίας για την αποστολή 150 αναπνευστήρων στην Τσεχία, η οποία «περνά δύσκολες στιγμές».



Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Σλοβακία

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα 2.890 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής, καθώς η χώρα ξεκινά ένα πειραματικό πρόγραμμα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ.

Στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 159 θάνατοι από covid-19.

Χιλιάδες Σλοβάκοι έκαναν ουρές χθες Παρασκευή στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δεν εξετάζονται παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και κάποιοι επέλεξαν να πάνε να κάνουν το τεστ.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την εκστρατεία διεξαγωγής τεστ σε όλη τη χώρα σε δύο φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου και η δεύτερη από τις 6-8 Νοεμβρίου.

Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα κλείσουν για ένα μήνα τα περισσότερα σχολεία, ενώ θα αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί στις τέσσερις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ήδη στη Σλοβακία απαγορεύεται η κατανάλωση γευμάτων σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ θα κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια και θέατρα.

Ειδήσεις σήμερα

Στην «αντεπίθεση» ο Μακρόν: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια

Οι Χρυσαυγίτες στη φυλακή και ο Παππάς... λαγός

Τα 200.000 καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού φέρνουν πιο αυστηρά μέτρα και lockdown στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης