Κορωνοϊός - Ισπανία: Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας μεγαλύτερης των δύο εβδομάδων θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

madrid_lockd
Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα μέτρα περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους.

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας προσέθεσε πως ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας μεγαλύτερης των δύο εβδομάδων θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Σαλβαδόρ Ίγια είπε ακόμη πως η Ισπανία θα λάβει 31,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που αναπτύσσει ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca, από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο εφόσον αυτό είναι έτοιμο.

Η προμήθεια του πιθανού εμβολίου αποτελεί μέρος ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ίγια είπε επίσης πως θα επιβληθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως η χώρα, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη, είναι πιθανό να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μολύνσεις αυτή την εβδομάδα και πολλές περιοχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

Από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Δευτέρα, η Ισπανία κατέγραψε άλλες 38.000 μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 974.449. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 217 φθάνοντας τους 33.992.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Τζόνσον: Κυπριακό και Brexit στο τραπέζι


Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης