Ελ Μπαραντέι: «Περιμέναμε για δεκαετίες αυτή την ημέρα»

Ελ Μπαραντέι: «Περιμέναμε για δεκαετίες αυτή την ημέρα»

Ως την καλύτερη μέρα της ζωής του χαρακτήρισε ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, Ελ Μπαραντέι την σημερινή, την ημέρα που παραιτήθηκε του Χόσνι Μουμπάρακ...

Ελ Μπαραντέι: «Περιμέναμε για δεκαετίες αυτή την ημέρα»
Ως την καλύτερη μέρα της ζωής του χαρακτήρισε ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, Ελ Μπαραντέι την σημερινή, την ημέρα που παραιτήθηκε του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Περιμέναμε για δεκαετίες αυτή την ημέρα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το στρατό για να προετοιμάσουμε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές. Περιμένω με ανυπομονησία τη μεταβατική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατός θα μοιράζεται την εξουσία με το λαό», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι στο Ρόιτερς.

Από την πλευρά του ο  επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, ο αιγύπτιος Αμρ Μούσα, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η χώρα του θα επιλέξει το σωστό δρόμο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα επιλέξουμε το σωστό δρόμο για την Αίγυπτο και τον αιγυπτιακό λαό», επεσήμανε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ πρόσθεσε ότι η παραίτηση του Μουμπάρακ σημαίνει ότι «καταφέραμε αυτό που επιθυμούσε ο λαός».

 Ο Ουάελ Γόνεμ, το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google που συνελήφθη και κρατήθηκε επί πολλές ημέρες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter: "Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο, ο εγκληματίας έφυγε από το μέγαρο".
Κλείσιμο

 Αλλά και η Χαμάς χαιρέτισε σήμερα την παραίτηση του Μουμπάρακ ως "την αρχή της νίκης της επανάστασης", την ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας εκτυλίσσονται σκηνές πανηγυρισμών.

 «Θεωρούμε την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ ως την ανακοίνωση της αρχής της νίκης της αιγυπτιακής επανάστασης, όλες τις διεκδικήσεις της οποίας υποστηρίζουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμι Αμπου Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς.

Εντωμεταξύ και η κυβέρνηση του Κατάρ χαρακτήρισε τη μεταβίβαση της εξουσίας στο στρατιωτικό συμβούλιο ένα θετικό βήμα.

«Είναι ένα θετικό, σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση των προσδοκιών του αιγυπτιακού λαού που επιθυμεί τη δημοκρατία, τις μεταρρυθμίσεις και μία αξιοπρεπή ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση του βασιλικού συμβουλίου του εμίρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης