Ολλανδία: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ολλανδία: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Τα νοσοκομεία στέλνουν από χθες ασθενείς στη Γερμανία

koronoios-ollandia
Η Ολλανδία κατέγραψε νέο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων με περισσότερα από 8.000 το τελευταίο 24ωρο, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 8.114, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Τα νοσοκομεία στέλνουν ασθενείς στη Γερμανία

Ολλανδικά νοσοκομεία γνωστοποίησαν την Παρασκευή ότι θα ζητήσουν τη βοήθεια γερμανικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αφού ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με νέο κορωνοϊό στη χώρα διπλασιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα, φτάνοντας τους 1.526. «Πρόκειται να ζητήσουμε τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Γερμανίας, ξανά», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ένωσης ολλανδικών νοσοκομείων LNAZ.

Η Ολλανδία τέθηκε ξανά σε μερικό lockdown σήμερα, λόγω της αύξησης ρεκόρ των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Η εισροή των ασθενών με Covid-19 ανάγκασε τα νοσοκομεία να αναστείλουν προγραμματισμένες επεμβάσεις και ορισμένοι θάλαμοι επειγόντων έχουν κλείσει προσωρινά. Από σήμερα και για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν υφασμάτινες μάσκες σε κλειστούς χώρους. Τα ολλανδικά νοσοκομεία είχαν μεταφέρει ασθενείς στη Γερμανία και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Γηροκομείο στη Γλυφάδα: Δέκα τα κρούσματα - Πέντε ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο

Βίντεο: Συγκέντρωση με καπνογόνα έξω από το σπίτι του καθηγητή που μαχαίρωσε σκύλο στη Νίκαια

Αυτός είναι ο Γάλλος εκπαιδευτικός που αποκεφαλίστηκε από τον 18χρονο Ισλαμιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης