Βρετανία: Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ και στα μπαρ της Βουλής

Βρετανία: Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ και στα μπαρ της Βουλής

Η κυβέρνηση Τζόνσον έκλεισε τις παμπ γύρω από την πόλη του Λίβερπουλ στη βόρεια Αγγλία 

8dcabc962890d441cf53914258c05304
Τα μπαρ στο κτιριακό συγκρότημα της Βουλής των Κοινοτήτων θα απαγορεύεται από το Σάββατο να πωλούν αλκοόλ σε μια αντανάκλαση στους αυστηρότερους περιορισμούς που τίθενται σε εφαρμογή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, δήλωσε ότι δεν θα είναι πλέον δυνατή η αγορά αλκοολούχων ποτών στο κτιριακό συγκρότημα του βρετανικού Κοινοβουλίου, αφού η κυβέρνηση έκλεισε τις παμπ γύρω από την πόλη του Λίβερπουλ στη βόρεια Αγγλία ως μέρος μιας κλιμακωτής προσέγγισης για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

«Καθώς τα μέλη του Κοινοβουλίου εκπροσωπούν διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, που έχουν τεθεί σε διαφορετικές βαθμίδες - με το υψηλότερο επίπεδο να διατάζει το κλείσιμο των παμπ - αποφάσισα να σταματήσω την πώληση αλκοόλ σε όλο το κτιριακό συγκρότημα της Βουλής των Κοινοτήτων από αυτό το Σάββατο», δήλωσε ο Χόιλ σε ανακοίνωσή του.

Οι περισσότεροι βουλευτές επέστρεψαν στο Κοινοβούλιο μετά το πρώτο lockdown, αλλά οι κανόνες κοινωνικής απόστασης περιορίζουν τον αριθμό των βουλευτών που μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα στην κοινοβουλευτική αίθουσα.

Πολλοί έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων στην προσπάθεια συγκράτησης ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων.

Ειδήσεις σήμερα

Κοζάνη: Τα 227 ενεργά κρούσματα σε 14 μέρες έφεραν το lockdown - Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Politico: Πώς η Τουρκία στρατικοποίησε την εξωτερική της πολιτική

Ο Μάγκνους Μπριμ στον Δανίκα: «Αυτόπτης μάρτυρας» στη ναυμαχία της Σαλαμίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης